Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mivel másabb a pörkölt íze,...

Mivel másabb a pörkölt íze, állaga, bármije, ha úgy felöntöm vízzel, hogy totál ellepi a húst?

Figyelt kérdés
Egyébként talán nem nagyon kéne önteni bele vizet, de ha teljesen felöntöm mivel másabb?

2018. márc. 20. 19:39
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
A szaft hígabb lesz, leveses lesz.
2018. márc. 20. 19:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
Gulyáslevesre fog hajazni és a húsnak főtt hús íze lesz, mert nem ivódik bele a finom sűrű zaft, ami a lényegét adja.
2018. márc. 20. 19:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/11 anonim ***** válasza:
100%

Ha még krumplit is teszel bele akkor kész is a gulyásleves! Egy kis okosság:

[link]

2018. márc. 20. 20:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/11 A kérdező kommentje:
és ha utána elfőzi a levét, akkor se jó?
2018. márc. 20. 21:35
 5/11 anonim ***** válasza:
100%
Nem. Nem tudod előzni a vizet, mert mire elpárologna, szétesik a hús.
2018. márc. 20. 22:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/11 anonim ***** válasza:
49%

Én fel szoktam önteni vízzel, de elég sok hagymát teszek bele, paradicsom sűrítményt és burgonyát is. Ezek mind sűrítik a kész kaját.

Burgonyát kétszer is teszek bele. Amit először bevágok, azon megnézem, hogy kb mikor fő szét teljesen, a második adagot már nagyobbra vágom , hogy megmaradjon a burgonya formája, még ha le is fől valamennyi róla.

2018. márc. 20. 22:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/11 anonim ***** válasza:
100%
Férjem mániája ez hogy pörkölt alá is csomo vizet tetene .
2018. márc. 21. 05:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/11 A kérdező kommentje:
Pedig en mar ontottem fel vizzel es elparolgott gyorsan. Es en is surusitem mindennel amivel lehet.
2018. márc. 21. 07:19
 9/11 anonim ***** válasza:
100%

#8

Próbáld meg egyszer úgy, ahogy kell!

Megpirítod a hagymát, félrehúzod, belekevered a pirospaprikát, teszel 1dl. vizet, összekevered, ráteszed a húst, sózod (nyáron még tehetsz rá paprikát, paradicsomot az íze miatt, mert szét fog főni) összekevered, kis lángra teszed lángelosztóval, vagy ha villanyod van, akkor alacsony hőfokon, FEDŐVEL indítod.

Csak fogsz csodálkozni, hogy mennyi vizet fog kidobni!

Amikor már 70-80%-ban puha a hús, leveszed a fedőt, úgy főzöd tovább és hagyod a vizet elpárologni.

Így lesz igazi pörkölted!

Persze vannak, akik úgy szeretik, ha úszik a vízben, ezen nem érdemes vitatkozni.

2018. márc. 21. 07:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/11 anonim ***** válasza:
24%

Ez a nyári paprika nekem sosem jön be, már főzés közben is jön fel egy valamilyen agresszív szag, szerintem nélküle jobb a pöri.

Már ha én egyáltalán pörköltet csinálok. A hagymát sem pirítom meg, mert már sokszor jártam úgy, hogy édes lesz tőle a pörkölt.

Van aki sok csontos húsból csinálja, ott meg kénytelen több vízzel készíteni, mert kilóg a vízből a fele hús.

2018. márc. 21. 11:31
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!