Mivel másabb a pörkölt íze, állaga, bármije, ha úgy felöntöm vízzel, hogy totál ellepi a húst?
Ha még krumplit is teszel bele akkor kész is a gulyásleves! Egy kis okosság:
Én fel szoktam önteni vízzel, de elég sok hagymát teszek bele, paradicsom sűrítményt és burgonyát is. Ezek mind sűrítik a kész kaját.
Burgonyát kétszer is teszek bele. Amit először bevágok, azon megnézem, hogy kb mikor fő szét teljesen, a második adagot már nagyobbra vágom , hogy megmaradjon a burgonya formája, még ha le is fől valamennyi róla.
#8
Próbáld meg egyszer úgy, ahogy kell!
Megpirítod a hagymát, félrehúzod, belekevered a pirospaprikát, teszel 1dl. vizet, összekevered, ráteszed a húst, sózod (nyáron még tehetsz rá paprikát, paradicsomot az íze miatt, mert szét fog főni) összekevered, kis lángra teszed lángelosztóval, vagy ha villanyod van, akkor alacsony hőfokon, FEDŐVEL indítod.
Csak fogsz csodálkozni, hogy mennyi vizet fog kidobni!
Amikor már 70-80%-ban puha a hús, leveszed a fedőt, úgy főzöd tovább és hagyod a vizet elpárologni.
Így lesz igazi pörkölted!
Persze vannak, akik úgy szeretik, ha úszik a vízben, ezen nem érdemes vitatkozni.
Ez a nyári paprika nekem sosem jön be, már főzés közben is jön fel egy valamilyen agresszív szag, szerintem nélküle jobb a pöri.
Már ha én egyáltalán pörköltet csinálok. A hagymát sem pirítom meg, mert már sokszor jártam úgy, hogy édes lesz tőle a pörkölt.
Van aki sok csontos húsból csinálja, ott meg kénytelen több vízzel készíteni, mert kilóg a vízből a fele hús.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!