Hol lehet kapni pörköltalap fűszerkeveréket?
Egyszer már volt, csak elfelejtettem, hogy hol vettem.
Erről lenne szó: [link]
A válaszokat előre is köszi!
A válasz a kérdésedben van.
www.lajcsiboltja.hu
Igazán pörkölt füszerkeveréket nem lehet csinálni, mert a pörkölt hagyma só és borsból áll össze.
Az ízt viszont az elkészítés módja a pörkölt alap megsütése adja.
Ahogy a hagyma az olajban párolódik és egy pillanatra a paprika megfordul rajta az adja az egyedülálló ízt a magyar pörköltnek. Ez az amit külföldi konyhák nem tudják, vagy a hagymát égetik meg vagy a paprika van rajta túl sok ideig és keserü lesz.
"Ahogy a hagyma az olajban párolódik"
Bocsánat, de remélem úgy gondolta, hogy zsírban! Mert csak úgy az igazi!
A pörköltalap fűszerkeverék felesleges, a jó pörköltalap titka a jó minőségű paprika, és a megfelelő elkészítés!
Pörkölthöz csak zsírt szabad használni. A pirospaprika olajban nem adja ki az ízét, csak disznózsírban.
A kész pörköltalap pedig vacak.
Pörköltalap? Nemár!
Disznózsír, hagyma, pirospaprika, kis paradicsom, paprika.
1: Én az üzletláncra lennék kíváncsi, mert egy háromszáz forintos fűszerkeveréket rendeljek meg (mondjuk) 1000 Ft-os postaköltséggel? De talán a Reálban vettem, mert úgy emlékszem, ott vannak ezek a Házi Arany termékek. Majd megnézem.
A különféle pörköltkészítéseket nem kérdeztem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!