Sült csirke combot megfőzhetek előtte vízben, hogy abból legyen a húsleves?
Úgy értem, többször véres marad a sült csirke comb a tepsiben, és vendég elé ezt ciki rakni.
Egyszer spórolni akartam, és elkezdtem húslevest főzni, de amint kész lett a húslé, a levest csak a tésztával és zöldségekkel folytattam, a húst pedig szép sorban leraktam tepsibe, megfűszereztem.
Mondanom sem kell, béna gáz sütőm van, ami nyilván rossz hőelosztást biztosít, kipróbáltam, teljesen nyers hús meg sem sül benne, így viszont a kifőtt hús tulajdonképpen már kész volt, csak a fűszerrel jól megpirult, nem volt véres, sem száraz, sőt isteni finom volt.
Csak egy kérdésem van, hogy hülyeséget csinálok, vagy ezt más is szokta esetleg így?
Miért gondolod, hogy hülyeséget csinálsz? Szerintem csak az számít, hogy nektek ízlik.
Én pont így készítem a Töltött tyúkot. Megfőzöm egészben a húslevesben a megtöltött tyúkot, aztán a sütőben szép pirosra sütöm, és nem kell attól tartanom ,hogy a közepe nem sült át, ezt a nagymamámtól tanultam, ő még a rántott csirkének valót is előfőzte a húslevesben.
Próbáld ki ezt a receptet. Nagyon finom ropogós bőr és omlós puha hús.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!