Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Életem első húslevese. Help!...

Életem első húslevese. Help! Mit kell csinálni a szívével, májával?

Figyelt kérdés

Odáig még eljutottam, hogy internet nélkül beazonosítottam a részeket. :) Eddig olyan sűrűn ettem máshol, hogy én még nem is csináltam. Úgyhogy most itt az idő. Ráadásul a csirkemellfilén és a sertéscombon túl a család nem túl nagyigényű. Nade most, nekem megjött az igényem.

Tehát mit kell csinálni a szívével? Az jó úgy, ahogy van. Pici zsírocska lóg rajta. A mája is jó, vagy kell levágni, kivágni belőle bármit is? Kissé béna vagyok ebben, pedig egyébként nem vagyok kezdő.



2015. jan. 29. 13:52
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%
A szivet ugy ahogy van belerakod a többi hús mellé. Viszont a majat csak a legvégén szabad belerakni, amikor mar kész a leves, akkor belerakhatod a majat is, pár perc alatt megfő. Az epét szoktak levagni róla, könnyű felismerni mert zöldes színű.
2015. jan. 29. 14:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/14 Ügyet Lenke ***** válasza:
1%
milyen húsból főzöd? csirkéből gyenge lesz a leves, tegyél velős marhacsontot mellé, vagy tyúkból főzd, lassan, mert hanem zavaros lesz...
2015. jan. 29. 14:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/14 A kérdező kommentje:
Csirke. Marha már nem lesz mellé, már hazajöttem a hússal, ebből kell gazdálkodni. Raktam mellé egy rakás zöldséget, hagymát. Tegyek bele vegetát is akkor, hogy legyen íze vagy azért így is lesz?
2015. jan. 29. 14:45
 4/14 anonim ***** válasza:
81%

Vegetát meg leveskockát semmi esetre se, mert azok nem valók semmiféle ételbe.


Ha nem túl sok vizet öntöttél a húsra/zöldségekre, akkor igy is finom lesz.


Tegyél bele füszerként szemes borsot, szerecsendiót reszelve, gyömbért vagy gyömbérport, és ne felejtsd ki a sót. Ha lassan fözöd, akkor jó lesz.

2015. jan. 29. 14:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/14 A kérdező kommentje:
Életemben most vettem először vegetát, pedig elolvastam, hogy mi van ráírva.... Csak a nagymamám ezt használta és nosztalgikus hangulatba kerültem. :) Lehet, hogy majd egy kis tálkában külön kipróbálom azért. :)
2015. jan. 29. 14:51
 6/14 anonim ***** válasza:
73%
Ne tegyél bele Vegetát, bár az zöldségőrlemény. Elvben nem árt, de nem az igazi. Arra figyelj, hogy nagyon lassan főzd, csak gyöngyözzön a víz. És véletlenül se kevergesd.
2015. jan. 29. 14:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/14 anonim ***** válasza:
51%

Vegeta nem rontja az ízét, sőt javíta !

Az egészséges életmódba ne fér bele. Mindenki saját maga dönti el, hogy él ! Mellékesen, egyik évben egészséges pl a tojás, zsír, tej stb, a másikban pedig ellenzik.

2015. jan. 29. 14:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/14 anonim ***** válasza:

Ne rontsd el vegetával, a hús és a zöldség benne van, attól lesz finom.

A szívről vágd le a mócsingos véget és a máj közepéből is vágd ki azt az inas részt.

Petrezselyemmel szórd meg a levest a végén, az is finom ízt azt a levesnek.

2015. jan. 29. 14:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/14 A kérdező kommentje:
Igen, zöldségek + egy rakás nemisakaromtudnimi. :(
2015. jan. 29. 15:05
 10/14 anonim ***** válasza:
Csirkéből is lehet jó levest főzni. Én mindig házi csirkét veszek, abból farhát, mellcsont, szárnyavége, lába, aprólék kerül a levesbe, sok zöldséggel, tökéletes lesz. Én csak sót és szemesborsot teszek bele, petrezselyemzöldet is csak csokorban, nem felaprítva. Kinem mi jön be.
2015. jan. 29. 15:21
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!