Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » életem első húslevese, de...

életem első húslevese, de meddig kell főzni a húst?

Figyelt kérdés
van valami csirkém lefagyasztva lábbal, azt vettem most ki hogy olvadjon, de azt gondolom jól megmosom és beleteszem vizbe, mennyi ideig kell azt úgy főzni? tudom hogy utána bele teszem a zöldségeket és ha megpuhultak jó

2013. júl. 29. 12:54
 1/4 anonim ***** válasza:
Fagyosan ne tedd föl : Kb 1 óra kell persze csirkétől is függ .
2013. júl. 29. 12:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 doboszoli ***** válasza:
78%

Hááát.... Szóval addig kell főzni, amíg a hús teljesen megpuhul, de még nem esek elemeire. Ennek eldöntésére a legjobb módszer, megkóstolni.

A fövési idő sok mindentől függ.

2013. júl. 29. 12:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/4 anonim ***** válasza:

Persze az is kérdés, hogy az a csibe elő van-e már készítve főzésre: átpucolva, feldarabolva, részeire szedve.

Mert hogy azt írod, lábbal együtt lefagyasztva. Szóval ha még egyben van, akkor fel kellene darabolni, megnézni, ahol esetleg benne a tokú (vagy esetleg még toll is!), attól megszabadítani, a belsőjéből a begye, bele, egyéb oda nem illő maradványok ki lettek-e takarítva, lábáról a köröm leszedve stb. stb.


Ha látszik rajta, hogy minden oké, akkor tedd fel főni, sóval, borssal, egyéb kellékekkel.


Az biztos, hogy a lába nem fog akkorra megfőni, mint a többi része, tehát az döntés kérdése lesz: vagy kiszeded a lábát is a többi hússal egyidőben, és akkor a levesfőzés kész, vagy még tovább főzöd külön a lábát, ez esetben viszont előfordulhat, hogy a lé kezd elfogyni alatta, amit pótolni kell. Ez viszont rontja a leves ízbeli minőségét.

2013. júl. 29. 13:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/4 anonim ***** válasza:

Ha még nem olvad ki, tedd bele gyengén langyos, de még hideg vízbe, hamarabb kiolvad (+ ki is ázik). De ne ebben a vízben tedd fel, mert a víz véres lesz, ha kiolvad, a leves pedig habzani fog és nem lesz szép színe.

A csirkét kicsi több, mint 1 órán át kell főzni, attól függ, mennyire "öreg" és mennyire nagy darabban van a hús.

Ha már felforrt a víz, vedd le a lángot, és csak "gyöngyözzön", akkor lesz szép a színe és nem lesz habos/zavaros. Nem szabad erősen forralni.

A zöldségek közül a vöröshagymát már az elején tett bele a csirkével együtt a vízbe, egészben. Akkor nem lesz hússzag a lakásban. A zöldségeket is nyugodtan rakd bele az elején, én mindig beleteszem, kivéve a krumplit (mi szeretjük benne, 1-2 db-ot teszek egészben), nagyobb darabokra vágva. Ha felkarikázod, valóban elég neki 20-30 perc.

2013. júl. 29. 14:22
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!