Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Most mi a különbség az első...

Most mi a különbség az első és a hátsó csülök között? Csak mert eddig mindig hátsót csináltam és most az első akciós, na:D

Figyelt kérdés

Valami csülköset akarok készíteni a munka ünnepére főleg hogy tescoba akciós a füstölt első csülök.

Babfőzeléket eddig hátsóból szoktam,elsőből is meg lehet ? Miben más,mire figyeljek?

Vagy inkább csülökpörköltet csináljak az elsőből? De füstölt..

Segítsetek légyszi:) Köszönöm!



2013. ápr. 28. 22:00
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
A hátsó nagyobb és arányaiban picit húsosabb. De ha csontozva árulják, akkor ez mindegy.
2013. ápr. 28. 22:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/12 A kérdező kommentje:

Hát nem éppen csontozott:D

Akkor jó babfőzelékbe vagy sem? Bőrt levágjam róla ?

2013. ápr. 28. 22:13
 3/12 anonim ***** válasza:
100%
Az első is simán mehet a főzelékbe. Kicsit kevesebb lesz rajta a husi. Ezért ha szeretitek, akár kettőt is vehetsz bele. Nem kell levágni a bőrt, miért is tennél ilyet. Had főjön bele az íze. Legfeljebb, ha nem szeretitek, fövés után nem tálalod.
2013. ápr. 28. 22:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/12 A kérdező kommentje:

De nem rágós ugye? Hát én kockázom a húst babfőzelékbe utána már nem tudom leszedni a bőrt:D

Remélem puha lesz azért.

Csináltátok már ti is elsőből?

2013. ápr. 28. 22:25
 5/12 anonim ***** válasza:
100%
Én csináltam már. Ugyanolyan finom, nem rágósabb, mint a hátsó. Jó étvágyat hozzá :D
2013. ápr. 28. 22:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen:)
2013. ápr. 28. 22:30
 7/12 anonim ***** válasza:

Nyugodtan vedd meg az elsőcsülköt, főleg, ha ki van csontozva semmi veszteség nem lesz.én azért kedden beáztatnám, hogy egy kicsit ázzon ki a só belőle, meg vizet is felszív, így könnyebben együtt puhulhat a babbal.

Nem olyan zsíros, mint a hátsó, így babhoz ideális hús a bőrével együtt.

Én pörköltnek nem főznék füstöltből, nekem az már túl sok lenne.

babos ételekhez viszont kimondottan finom.

2013. ápr. 29. 06:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/12 anonim ***** válasza:

Persze, ugyanúgy kezeld, mint a hátsó csülköt.

Ami különbség, hogy az 1 kg-on belül az első csülök esetében több a hájrész, és talán a csont, és kevesebb a színhús.

Ezért valamivel olcsóbb is az első csülök, mint a hátsó. Nagyon sokan ezért vásárolják szívesebben ezt.


Ahogy írta is valaki, ha gondolod, inkább vegyél belőle kettőt, hogy a színhús-rész is elég legyen.

Fincsi lesz az, nyugodtan főzd meg ahogyan szoktad, valóban célszerű előtte való nap egy kicsit beáztatni.

Jó étvágyat hozzá! :)))

2013. ápr. 29. 07:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/12 A kérdező kommentje:

Kettőt nem bizti hogy veszek,de füstölt szalonnával tuti kiegészítem,mondjuk kolozsvárival:)

Megkérdezhetem miért kell beáztatni? Úgy nem tűnik el a füstösség? Csak mert nagyon szeretem a füstölt ízt:)

2013. ápr. 29. 10:57
 10/12 anonim ***** válasza:

Áztatással ha gyárilag túl sós, akkor annak egy része kiázik. Másrészt felpuhul a bőr egy kicsit, és át szoktam kapargatni, nagyon sok füstös por, kosz, akármi lejön azzal. Személy szerint ezért szoktam beáztatni.

A füstös íz marad ettől függetlenül.

2013. ápr. 29. 11:06
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!