Most mi a különbség az első és a hátsó csülök között? Csak mert eddig mindig hátsót csináltam és most az első akciós, na:D
Valami csülköset akarok készíteni a munka ünnepére főleg hogy tescoba akciós a füstölt első csülök.
Babfőzeléket eddig hátsóból szoktam,elsőből is meg lehet ? Miben más,mire figyeljek?
Vagy inkább csülökpörköltet csináljak az elsőből? De füstölt..
Segítsetek légyszi:) Köszönöm!
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
Hát nem éppen csontozott:D
Akkor jó babfőzelékbe vagy sem? Bőrt levágjam róla ?
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
De nem rágós ugye? Hát én kockázom a húst babfőzelékbe utána már nem tudom leszedni a bőrt:D
Remélem puha lesz azért.
Csináltátok már ti is elsőből?
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Nyugodtan vedd meg az elsőcsülköt, főleg, ha ki van csontozva semmi veszteség nem lesz.én azért kedden beáztatnám, hogy egy kicsit ázzon ki a só belőle, meg vizet is felszív, így könnyebben együtt puhulhat a babbal.
Nem olyan zsíros, mint a hátsó, így babhoz ideális hús a bőrével együtt.
Én pörköltnek nem főznék füstöltből, nekem az már túl sok lenne.
babos ételekhez viszont kimondottan finom.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
Persze, ugyanúgy kezeld, mint a hátsó csülköt.
Ami különbség, hogy az 1 kg-on belül az első csülök esetében több a hájrész, és talán a csont, és kevesebb a színhús.
Ezért valamivel olcsóbb is az első csülök, mint a hátsó. Nagyon sokan ezért vásárolják szívesebben ezt.
Ahogy írta is valaki, ha gondolod, inkább vegyél belőle kettőt, hogy a színhús-rész is elég legyen.
Fincsi lesz az, nyugodtan főzd meg ahogyan szoktad, valóban célszerű előtte való nap egy kicsit beáztatni.
Jó étvágyat hozzá! :)))
Kettőt nem bizti hogy veszek,de füstölt szalonnával tuti kiegészítem,mondjuk kolozsvárival:)
Megkérdezhetem miért kell beáztatni? Úgy nem tűnik el a füstösség? Csak mert nagyon szeretem a füstölt ízt:)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
Áztatással ha gyárilag túl sós, akkor annak egy része kiázik. Másrészt felpuhul a bőr egy kicsit, és át szoktam kapargatni, nagyon sok füstös por, kosz, akármi lejön azzal. Személy szerint ezért szoktam beáztatni.
A füstös íz marad ettől függetlenül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!