Most mi a különbség az első és a hátsó csülök között? Csak mert eddig mindig hátsót csináltam és most az első akciós, na:D
Valami csülköset akarok készíteni a munka ünnepére főleg hogy tescoba akciós a füstölt első csülök.
Babfőzeléket eddig hátsóból szoktam,elsőből is meg lehet ? Miben más,mire figyeljek?
Vagy inkább csülökpörköltet csináljak az elsőből? De füstölt..
Segítsetek légyszi:) Köszönöm!
Hát nem éppen csontozott:D
Akkor jó babfőzelékbe vagy sem? Bőrt levágjam róla ?
De nem rágós ugye? Hát én kockázom a húst babfőzelékbe utána már nem tudom leszedni a bőrt:D
Remélem puha lesz azért.
Csináltátok már ti is elsőből?
Nyugodtan vedd meg az elsőcsülköt, főleg, ha ki van csontozva semmi veszteség nem lesz.én azért kedden beáztatnám, hogy egy kicsit ázzon ki a só belőle, meg vizet is felszív, így könnyebben együtt puhulhat a babbal.
Nem olyan zsíros, mint a hátsó, így babhoz ideális hús a bőrével együtt.
Én pörköltnek nem főznék füstöltből, nekem az már túl sok lenne.
babos ételekhez viszont kimondottan finom.
Persze, ugyanúgy kezeld, mint a hátsó csülköt.
Ami különbség, hogy az 1 kg-on belül az első csülök esetében több a hájrész, és talán a csont, és kevesebb a színhús.
Ezért valamivel olcsóbb is az első csülök, mint a hátsó. Nagyon sokan ezért vásárolják szívesebben ezt.
Ahogy írta is valaki, ha gondolod, inkább vegyél belőle kettőt, hogy a színhús-rész is elég legyen.
Fincsi lesz az, nyugodtan főzd meg ahogyan szoktad, valóban célszerű előtte való nap egy kicsit beáztatni.
Jó étvágyat hozzá! :)))
Kettőt nem bizti hogy veszek,de füstölt szalonnával tuti kiegészítem,mondjuk kolozsvárival:)
Megkérdezhetem miért kell beáztatni? Úgy nem tűnik el a füstösség? Csak mert nagyon szeretem a füstölt ízt:)
Áztatással ha gyárilag túl sós, akkor annak egy része kiázik. Másrészt felpuhul a bőr egy kicsit, és át szoktam kapargatni, nagyon sok füstös por, kosz, akármi lejön azzal. Személy szerint ezért szoktam beáztatni.
A füstös íz marad ettől függetlenül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!