Lasange elkészítésénél mire figyeljek oda?
Szóval Lasanget szeretnék csinálni...addig oké is a történet, hogy darálthús pörköltalapként, lapkatészta, és a bűvös besamell mártás... nah és én úgy gondoltam, hogy a darálthúst elkészítem, mintha spagettihez csinálnám, a tésztát a nagymamám most készíti:P, de ez a besamell most egy kicsit megfogott.
Néztem a szakácskönyvet, és, úgy írta le, hogy a zsiradékon a lisztet készítsem el mint egy rántást, majd tegyek bele tejet, és addig öntsem fel, míg egy híg fehér mártást nem kapok... érdekes kicsit számomra.
Nem lehetne úgy, hogy félig megfőzöm a tésztát, és úgy teszem össze, magyarul kihagyom?
Apropóó sajtot a sorok közé is tenni kell, vagy csak a tetejére, és azt is úgy, hogy előtte besamellel fejezem be? A füstölt sajt elronthatja az ízét?
Ui.: Meddig kell sütni, hogy teljesen ropogós, és finom legyen?: )
NAGYON SZÉPEN KÖSZÖNÖM, HA ADTOK NEKEM VALAMI TANÁCSOT ! HÁLÁS LESZEK ! : )
18/L
Köszönöm Szépen a segítségeteket, Nagyon hálás vagyok.:$
Még egy kérdés:$ [ remélem nem gond:$ ]
A tésztát, úgy hagyjam, ahogy nagyim elkészíti, vagy főzzem meg egy kicsit sós vízben, mielőtt elkezdem összepakolgatni, és akkor tuti, hogy megpuhul:$?
Harmadik! Köszönöm, hogy kiálltál mellettem, roppant jól esett:$
Negyedik ! Leírtam a receptet, a Te receptúrád szerint fogok eljárni ! ; )
A leirt recept igen jó, de lenne egy kis kiegészitésm hozzá:
A tésztát is lehet házilag gyúrni, akkor még finomabb. Egy bolognai ismerösöm mindig saját maga késziti, forrásban lévö vizben röviden árfözi, lecsöpögteti és utána rakja össze a többivel. Ö mondta azt is, hogy a kész tésztalapokat is jobb legalább is röviden leforrázni, mert akkor biztosan nem marad kemény, és Sokkal finomabb. HA esetleg valakinek kedve van kipróbálni...(Én már többször csináltam saját készitésü tésztával, egyrészt olcsóbb is, meg - szerintem - még jobb.)
Egyébként egy barátnöm tészta helyett kicsit vastagabbra sütött palacsintákkal szokta késziteni - úgy sem rossz izre, csak nem lasagne-szerü, hanem inkább rakott tészta jellegü.
kiskanál... most már azt mondom, hogy szánalmas vagy !!
Elkészítettem, képzeld mind elfogyott, nem érdekes kisanyám:D?
Elmehetsz Te a nagy szakértelmeddel, senki sem mondta, hogy dugd ide az arcod !
[ nem vagyok ilyen, de nagyon utálom, mikor így leosztanak ]
Jah és a paprika:D... Te biztos olyan szakács lehetsz, aki csak a recept szerint tud főzni, vagy megsütni valamit, ahogy nagyim mondja, "szemmel kell látni"
Ui.: Nagyim nagyon jól elkészítette a tésztát, és előfőztem, tökéletesre megpuhult ! : )
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!