Ma 1,5 kg lencsét főzök. Mire figyeljek oda, ha eddig harmadát szoktam?
Rájöttem (28/F :D) hogy ha egyszerre megfőzök 1,5 kg lencsét, és lefagyasztom, akkor jobban járok, mintha mindig a megszokott fél kg-al szórakoznék.
Ez itt a főzés folyamata:
-1 kis olaj az edénybe, azt megmelegítem
-néhány gerezd fokhagyma + néhány fej vöröshagyma apróra vágva, és ezeket az olajon meg(.....melegítem? :S)
-Utána rá a lencsét, és felforralni max lángon
-ez után visszavenni, és kb. 5-10 percenként megkeverni
-Kb. 1 óra múlva kész (ha néhány órát ázott előtte)
Na, mire kellene odafigyelnem?
Többször kell kevernem?
Várhatóan tovább tart a főzés?
Legfeljebb babérlevelet teszek bele, mást nem, persze rántást sem. (BRUTÁL egészséges kiadás!! :D)
Köszi ALL!
Szia!
Mindenhol 4 óra áztatást olvastam eddig a lencsének. (Vagy estétől reggelig tartót) Gondoltam, nem okoskodok bele, és úgy csinálom.
Am. köszi, ment a pont.
Éppen főzöm; nagyon lassan megy. :S
Elfelejtettem válaszolni egy kérdésedre: minek ilyen formán elkészíteni egyáltalán?
A megfejtés: Testépítő vagyok. :D:D:D
Minden kaját (ezt is) rántás nélkül eszem, és minden "szemetet" kihagyok belőle.
Köszi,
mentek a pontok.
Egy kicsit szét szoktam főzni, és a vizet lefőzöm róla, amennyire csak lehet. Így egy szétfőtt, nyálkás-szerű lencsefőzelék-féleséget kapok. Ezt természetesen nem azért, mert undorító kaját akarok készíteni :), amit más nem enne meg, hanem azért, mert én tudom (Ti ha nem foglalkoztok testépítéssel, akkor nem) hogy milyen, mikor az ember már nem tudja letömni a torkán, amit meg KELL ennie ahhoz, hogy fejlődjön.
A testépítésben olyan kajákat eszik meg az ember, amit Ti bizonyára soha nem ennétek meg abban a formában. Mondjuk leturmixolt rizst+halat. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!