Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Ma 1,5 kg lencsét főzök. Mire...

Ma 1,5 kg lencsét főzök. Mire figyeljek oda, ha eddig harmadát szoktam?

Figyelt kérdés

Rájöttem (28/F :D) hogy ha egyszerre megfőzök 1,5 kg lencsét, és lefagyasztom, akkor jobban járok, mintha mindig a megszokott fél kg-al szórakoznék.

Ez itt a főzés folyamata:

-1 kis olaj az edénybe, azt megmelegítem

-néhány gerezd fokhagyma + néhány fej vöröshagyma apróra vágva, és ezeket az olajon meg(.....melegítem? :S)

-Utána rá a lencsét, és felforralni max lángon

-ez után visszavenni, és kb. 5-10 percenként megkeverni

-Kb. 1 óra múlva kész (ha néhány órát ázott előtte)


Na, mire kellene odafigyelnem?

Többször kell kevernem?

Várhatóan tovább tart a főzés?


Legfeljebb babérlevelet teszek bele, mást nem, persze rántást sem. (BRUTÁL egészséges kiadás!! :D)

Köszi ALL!


2010. dec. 3. 20:59
 1/6 anonim ***** válasza:
Nem csodálkozom, hogy nem kaptál választ. Ez az egész mire jó? A lencse gyorsan fő, minek ekkora mennyiséget egyszerre megfőzni. Hát még ilyen módon? nem is értem. Főzhetsz jó levest, főzeléket. Beáztatás nélkül fél óra alatt meg van. A lefagyasztott dolgok már nem olyanok, mint az eredeti. Néha muszáj, de a Te esetedben felesleges.
2010. dec. 4. 08:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 A kérdező kommentje:

Szia!

Mindenhol 4 óra áztatást olvastam eddig a lencsének. (Vagy estétől reggelig tartót) Gondoltam, nem okoskodok bele, és úgy csinálom.


Am. köszi, ment a pont.

2010. dec. 4. 11:04
 3/6 A kérdező kommentje:

Éppen főzöm; nagyon lassan megy. :S

Elfelejtettem válaszolni egy kérdésedre: minek ilyen formán elkészíteni egyáltalán?

A megfejtés: Testépítő vagyok. :D:D:D

Minden kaját (ezt is) rántás nélkül eszem, és minden "szemetet" kihagyok belőle.

2010. dec. 4. 12:01
 4/6 anonim ***** válasza:
Na erre én is kiváncsi voltam. A test épités lehet a kulcs a kérdésre. Ehhez nem értek, de azt tudom, hogy a lencse tényleg nem kiván áztatást, és 30-40 perc alatt meg kell, hogy főjön. Lehet, hogy valami több évest vettél valahol.
2010. dec. 4. 14:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 anonim ***** válasza:
A babot kell áztatni a lencsét nem kell, megfő hamar.
2010. dec. 4. 17:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 A kérdező kommentje:

Köszi,


mentek a pontok.

Egy kicsit szét szoktam főzni, és a vizet lefőzöm róla, amennyire csak lehet. Így egy szétfőtt, nyálkás-szerű lencsefőzelék-féleséget kapok. Ezt természetesen nem azért, mert undorító kaját akarok készíteni :), amit más nem enne meg, hanem azért, mert én tudom (Ti ha nem foglalkoztok testépítéssel, akkor nem) hogy milyen, mikor az ember már nem tudja letömni a torkán, amit meg KELL ennie ahhoz, hogy fejlődjön.

A testépítésben olyan kajákat eszik meg az ember, amit Ti bizonyára soha nem ennétek meg abban a formában. Mondjuk leturmixolt rizst+halat. :)

2010. dec. 4. 22:41

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!