Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Milyennek tűnik a recept?...

Milyennek tűnik a recept? Mire figyeljek oda? Esetleg vélemény róla?

Figyelt kérdés

Leginkább tapasztalt háziasszonyok véleményére lennék kíváncsi, én még csak 16 éves vagyok, és a barátomnak szeretném megsütni.


Epres torta:

Hozzávalók:

tészta: -6 tojás

-16 dkg porcukor

-16 dkg liszt

-4 dkg olvasztott vaj


krém: -2dl keményre vert tejszín(porcukorral)

-5 dkg áttört eper

-10 dkg darabokra vágott eper


Elkészítés:

Tészta:A tojást és a porcukrot gőz fölött krémé verjük, levesszük, és addig keverjük, amíg kihül. Hozzákeverjük a lisztet és az olvasztott vajat. Lassú tűzön sütjök, ha kihült kettévágjuk.

Krém: A tejszínbe belekeverjük az epret(az áttörtet is és a darabokra vágottat is)

Megtöltjük a tortát és díszítjük.


2010. ápr. 26. 17:42
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Jó a recept. Ha szeretitek a habos sütiket, akkor isteni lesz. (Én mondjuk vajas krém párti vagyok. :P) A tojás krémmé verése gőz fölött melós feladat, nem beszélve arról, hogy még kihűteni is keverés mellett kell... Szép kidolgozott alkarod lesz tőle. :) Miért nem választasz egy kevésbé kimerítő piskóta alapot? Ugyaz lesz a végeredmény. A tejszínhabot javaslom, hogy Hulalából készítsd, a többi hajlamos túlverődni. Igazából ennyi.
2010. ápr. 26. 18:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
A tejszínhabba tegyél egy kis habfixálót vagy zselatint, különben gyorsan összeesik.aztán hívj meg rá.
2010. ápr. 26. 21:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen:) Vedd úgy, hogy meg vagy hívva:P
2010. ápr. 26. 21:35
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
A tojásra nagyon vigyázz, nehogy megfőzd a gőz fölött. Amúgy nagyon fincsi lesz!
2010. ápr. 26. 23:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 anonim ***** válasza:

Sziasztok, a kerdezonek: bocsi, hogy itt kerdezek, de ezert nem szeretnek uj kerdest feltenni:) En se vagyok meg egy konyhatunder, de szeretnem megcsinalni ezt a sutit anyukamnak anyak napjara.

Szoval az lenne az egyik kerdesem, hogy hogy kell kremme verni a tojast? Csak kevergetem a cukorral, amig besurusodik? Vagy erosen "verni" kell? Es azt irja, hogy "lassu tuzon sutjuk", dehat akkor nem a sutoben kell sutni? En azt hittem, tesztat sutoben sutunk:S (bocsi, ha felreertelmezek valamit, vannak nehezsegeim a magyarral:()

Es az utolso kerdesem, mi az a Hulala? En nem Mo-n elek (meg csak nem is europaban) szoval ha ez valami marka, akkor nem hiszem, hogy meg tudom venni itt, es szeretnek valami hozza hasonlot keresni. Vagy csak sima tejszin?

Koszi elore is:)

16/L

2010. ápr. 29. 23:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 anonim ***** válasza:

Kedves 16/L!


A tojást gőz fölött érdemes gépi habverővel verni, de kézivel is meg lehet csinálni. Olyan közepesen erősen kell, tehát nem elég csak keveregetni.

A lassú tűzön sütés azt jelenti, hogy a sütőt alacsony hőfokra kell állítani. Tehát ez is sütőben készül :-)

A Hulala egy növényi alapú tejszínkészítmény, azért jó ezt használni, mert könnyebb vele dolgozni, mint a sima tejszínnel. Könnyebb felverni és tovább megőrzi az állagát. De természetesen ehelyett nyugodtan használhatsz sima tejszínt.

Remélem tudtam segíteni, ha még van kérdésed, nyugodtan tedd fel!

2010. ápr. 30. 08:38
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!