Milyennek tűnik a recept? Mire figyeljek oda? Esetleg vélemény róla?
Leginkább tapasztalt háziasszonyok véleményére lennék kíváncsi, én még csak 16 éves vagyok, és a barátomnak szeretném megsütni.
Epres torta:
Hozzávalók:
tészta: -6 tojás
-16 dkg porcukor
-16 dkg liszt
-4 dkg olvasztott vaj
krém: -2dl keményre vert tejszín(porcukorral)
-5 dkg áttört eper
-10 dkg darabokra vágott eper
Elkészítés:
Tészta:A tojást és a porcukrot gőz fölött krémé verjük, levesszük, és addig keverjük, amíg kihül. Hozzákeverjük a lisztet és az olvasztott vajat. Lassú tűzön sütjök, ha kihült kettévágjuk.
Krém: A tejszínbe belekeverjük az epret(az áttörtet is és a darabokra vágottat is)
Megtöltjük a tortát és díszítjük.
Sziasztok, a kerdezonek: bocsi, hogy itt kerdezek, de ezert nem szeretnek uj kerdest feltenni:) En se vagyok meg egy konyhatunder, de szeretnem megcsinalni ezt a sutit anyukamnak anyak napjara.
Szoval az lenne az egyik kerdesem, hogy hogy kell kremme verni a tojast? Csak kevergetem a cukorral, amig besurusodik? Vagy erosen "verni" kell? Es azt irja, hogy "lassu tuzon sutjuk", dehat akkor nem a sutoben kell sutni? En azt hittem, tesztat sutoben sutunk:S (bocsi, ha felreertelmezek valamit, vannak nehezsegeim a magyarral:()
Es az utolso kerdesem, mi az a Hulala? En nem Mo-n elek (meg csak nem is europaban) szoval ha ez valami marka, akkor nem hiszem, hogy meg tudom venni itt, es szeretnek valami hozza hasonlot keresni. Vagy csak sima tejszin?
Koszi elore is:)
16/L
Kedves 16/L!
A tojást gőz fölött érdemes gépi habverővel verni, de kézivel is meg lehet csinálni. Olyan közepesen erősen kell, tehát nem elég csak keveregetni.
A lassú tűzön sütés azt jelenti, hogy a sütőt alacsony hőfokra kell állítani. Tehát ez is sütőben készül :-)
A Hulala egy növényi alapú tejszínkészítmény, azért jó ezt használni, mert könnyebb vele dolgozni, mint a sima tejszínnel. Könnyebb felverni és tovább megőrzi az állagát. De természetesen ehelyett nyugodtan használhatsz sima tejszínt.
Remélem tudtam segíteni, ha még van kérdésed, nyugodtan tedd fel!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!