Eper dzsemet szeretnék majd főzni édesitő tablettával,
leirjátok, hogy pontosan hogyan kell csinálni és
tanácsokat is adnátok, hogy mire figyeljek?
Figyelt kérdés
Köszönöm!
2010. ápr. 29. 06:16
1/6 A kérdező kommentje:
Remélem, hogy még alszotok és azért nem irtok...:)) Nagyon nagyon várom a válaszotokat!!!
23/L
2010. ápr. 29. 06:54
2/6 anonim válasza:
Szerintem ne édesitő tablettával főzd. Vannak füzésálló édesitő porok, folyadékok.
Megtisztitod az epret, és lassú tűzön, állandó kevergetés mellett főzöd. Ne tégy bele túl sok édesitőt, csak annyit, hogy finom legyen. Viszont igy nem lesz sürű, a végén kell bele zselésitő anyag, zselatin. Gyorsan megfő, szerintem még fél óra sem kell neki.
2010. ápr. 29. 07:05
Hasznos számodra ez a válasz?
3/6 A kérdező kommentje:
Gyorsan megfő???? Jajj de jó!!!! Viz vagy egyéb nem kell bele?Vagy ereszt majd levet az eper? Igen zselatin az kell, mivel nem cukorral lesz elkészitve. És majd ha megfőtt melegen ki az üvegekbe? És a tetejére szalicil kell úgy-e? És amikor kész van akkor meleg helyen kell hagyni??
Köszönöm amúgy!
2010. ápr. 29. 07:09
4/6 anonim válasza:
Szia! Szerezz be stevia nevű növényt, vagy ennek a leveléből készült port!!!! Kicsit drágább mint a bolti édesítő, de megéri beruházni rá, mert teljesen természetes,ez egy növény, semmi vegyi retek nincs benne. Én ezt használom már közel tíz éve anyukám pedig nyírfacukrot. Mind a kettő teljesen ugyanolyan mint a finomított kristálycukor, annak káros hatásai nélkül. Édesítőtablettát semmiképp ne használj. Zárójelbe jegyzem meg, hogy ha nem raksz bele semmi édesítőt akkor is jó, elvégre nem a cukor fog tartósítani. Nekem van így eltéve meggydzsemem. Szóval én ezt a kettőt javaslom neked. Zselatint kell majd használnod, a stevia vagy a nyírfacukor adagolását pedig kóstolgatással döntöd el.
2010. ápr. 29. 08:24
Hasznos számodra ez a válasz?
5/6 anonim válasza:
Ja igen, mikor kész, akkor egy pici NA benzoátot teszek rá, lekötöm és száraz dunsztba teszem. Ez azt jelenti, hogy egy kis ládába nagyon bebugyolálom, hogy minél később hűljön ki. Én így tanultam. VAn aki forralással hőkezeli, ezt meg úgy kell, hogy egy lábasba állítod őket, vizet töltesz az üvegre, és elkezded forralni. Ha már forrt egy kis ideig elzárod, és ott hagyod kihűlni.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!