Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Fejtettbab leves? Kislányom...

Fejtettbab leves? Kislányom vasárnap nálam lesz, fejtettbab levest rendelt, még sosem csináltam. Mire figyeljek? (egy ügyetlen, de magabiztos apuka)

Figyelt kérdés
2010. okt. 1. 16:22
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Tedd fel a babot főni. Tegyél bele egyszál babérlevelet,egy pici köménymagot,egy vöröshagymát,sárgarépát,zöldséget. Ha már puha a bab,akkor zsírral készíts paprikás rántást,rántsd be a levest,és főzz bele csipetkét. Ha ez nem megy,akkor készíts egy-két tojásból nokedli tésztát,és azt szaggasd a levesbe.
2010. okt. 1. 16:26
 2/5 anonim ***** válasza:
Ahány ház, annyi recept. Én a helyedben felhívnám az anyját, hogy ő hogyan készíti, nehogy a kislányod koppanjon, amiért az itt ajánlott recept nem egyezik azzal, amit ő megszokott és szeret.
2010. okt. 1. 16:33
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Nálam ma volt. Fél kg kifejtett babot odatettem kb 2 liter vizbe főni, l szél sárga l szál fehér répával.Egy kis fej krumpli apró kockában.l leves kocka, só bors.Puhára főzzük. Rántás: kb 1 dcl zsiradékon 2-3 pupozott kanál lisztet világos barnára piritani,majd 4-5 gerezd fokhagymát belenyomni, majd 1 mokkás kanál pirospaprika. Hideg vizzel felengedni, ha sima beleönteni a forró levesbe. Jól kiforralni, majd a végén egy csokor petrezselyem, és zeller zöld, ezzel még 5 perc fővés. Ha egybehagyod kidobhatod, ha jó apróra vágod, akkor ehető, és egészséges a zöld füszer. Mehet bele az elején egy kis füstölt hus, kolbász, de az a vége felé.Van aki tejfölt tálal mellé.Bele nem főzőm. Jó étvágyat.
2010. okt. 1. 16:39
 4/5 anonim ***** válasza:
100%
Bocs lefelejtettem a csipetkét. 1 db tojás, csepp só, és annyi liszt, amit felvesz. viz tilos. Ha jó kemény, az egyik kezedbe fogod a tésztát, és a másikkal- két ujjal kis kukacokat sodorsz. Jó lenne, ha nem egyenesen a levesbe, mert mire mind elkészül, az elsők már eláznak.Egy kis tálkába aztán mehet a levesbe. Mig fő a bab, ezt el lehet késziteni.
2010. okt. 1. 16:45
 5/5 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm a válaszokat.
2010. okt. 2. 13:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!