Gesztenykrém leves?
Én hideg gesztenyekrémlevest szoktam készíteni. 1 csomag főzés nélküli vaníliás pudingport 1 liter tejjel pár percig robotgéppel kikeverek, majd hozzáadok 1 csomag (25 dkg)lereszelt gesztenyemasszát, és botmixerrel (vagy turmixgépbe öntve) jól elkeverem, pürésítem, ízlés szerint cukrozom, teszek bele vaníliás cukrot is és kevés rumaromát, csipet sót, picike fahéjat, és egy fél vagy egész citrom reszelt héját (ez elhagyható, anélkül is finom). Ha hígabbra szeretnéd, önts hozzá még tejet.
Jól behűtöm, és tejszínhabbal a tetején, esetleg rumba áztatott mazsolával kínálom.
mazsolát rumba áztatok, míg meg nem duzzad - ez a levesbetét
a gesztenyepürét tejben feloldom, teszek bele vaníliás cukrot és a mazsolát rummal együtt - nagyon finom
én hígan szeretem, ha te krémesebbre szeretnéd, akkor az Aranka vaníliás krémporral be tudod sűríteni (habverővel belekevered), mielőtt beleteszed a mazsolát
nem kell túlkomplikálni, a gesztenyepürének alapból isteni íze van, már csak egy kis rum és vaníliás cukor kell, más nem
ha mégis inkább különlegesre vágysz, akkor reszelsz bele narancshéjat, nagyon jól passzol a gesztenye ízéhez
tejszínhabrózsákkal lehet díszíteni... hú, de megkívántam most!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!