Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Házi tésztakészítés: főzni...

Házi tésztakészítés: főzni való) mire figyeljek oda? Tippek?

Figyelt kérdés
Tésztakészítő gépet érdemes beszerezni, ha igen, milyet?
2011. júl. 21. 13:12
 1/6 anonim ***** válasza:
Nekem van gépem, de nem használom. Olyan finomak a bolti tészták, hogy nem kínlódok vele.
2011. júl. 21. 13:50
 2/6 anonim ***** válasza:

Én szoktam csinálni, igazi mama-féle házi tojásból gyönyörű sárgát. Van gépem is, nem tudom milyen, csak sima tekerős nem hiperszuper.

Én 1 kg liszthez 8 tojást teszek, sót és 8 evőkanál vizet, de csináltam már 6 tojásból is. Szóval begyúrod, és ezt kb ökölnyi bucikra osztod, és úgy is átgyúrod. Utána letakarva pihenteted kb fél órát. Utána fogsz hozzá a nyújtáshoz, fokozatosan, egyre vékonyabbra. Nem kell a legvékonyabb fokozatot használni, csak akkor ha cérnametéltet csinálsz.

Ha megvagy a nyújtással akkor terítsd ki a lapokat fél-egy órára, hogy kicsit "szikkadjanak". Ez azért kell, mert különben összeragad.

Ez után tetszés szerint:

így hagyod megszáradni és összetöröd: lebbencs

felvágod téglalapokra: lasange

és a szokásos tészták: szélescsík, stb.

Kérdezz nyugodtan, ha tudok válaszolok, mamámtól tanultam évekkel ezelőtt. :)

2011. júl. 21. 14:31
 3/6 anonim ***** válasza:
Ja igen és ha nyújtás után nem pihenteted nyilván akkor tölthető bármivel.
2011. júl. 21. 14:32
 4/6 anonim ***** válasza:
Bocs, megint én. Érdemes beszerezni a gépet mert nem drága és főleg a nyújtásnál nagy segítség.
2011. júl. 21. 14:33
 5/6 A kérdező kommentje:

Köszönöm, hogy írtál. Az ilyen alkalmas arra amit írtál?:

[link]

Én úgy csináltam, hogy egy tojás amennyi lisztet felvesz és nem raktam bele vizet. Aztán 50 fokra beraktam a sütőbe fél órára. Ez így másmilyen lesz?

Ha csökkented a tojást, gondolom annál több víz kell. Tojás nélkülit lehet készíteni így, vagy az valamilyen spéci technikát igényel?

2011. júl. 22. 07:47
 6/6 anonim ***** válasza:

Ez a gép tökéletesen megfelelőnek tűnik, nekem is hasonló van.

Tojás, amennyit a liszt felvesz szerintem nagyon jó, de a sütős részt én kihagynám, mert szerintem nem fontos.

Tojás nélküliben nem tudok tanácsot adni, mert én még nem csináltam, és nem szeretnék hülyeséget írni. :)

2011. júl. 22. 08:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!