Házi tésztakészítés: főzni való) mire figyeljek oda? Tippek?
Én szoktam csinálni, igazi mama-féle házi tojásból gyönyörű sárgát. Van gépem is, nem tudom milyen, csak sima tekerős nem hiperszuper.
Én 1 kg liszthez 8 tojást teszek, sót és 8 evőkanál vizet, de csináltam már 6 tojásból is. Szóval begyúrod, és ezt kb ökölnyi bucikra osztod, és úgy is átgyúrod. Utána letakarva pihenteted kb fél órát. Utána fogsz hozzá a nyújtáshoz, fokozatosan, egyre vékonyabbra. Nem kell a legvékonyabb fokozatot használni, csak akkor ha cérnametéltet csinálsz.
Ha megvagy a nyújtással akkor terítsd ki a lapokat fél-egy órára, hogy kicsit "szikkadjanak". Ez azért kell, mert különben összeragad.
Ez után tetszés szerint:
így hagyod megszáradni és összetöröd: lebbencs
felvágod téglalapokra: lasange
és a szokásos tészták: szélescsík, stb.
Kérdezz nyugodtan, ha tudok válaszolok, mamámtól tanultam évekkel ezelőtt. :)
Köszönöm, hogy írtál. Az ilyen alkalmas arra amit írtál?:
Én úgy csináltam, hogy egy tojás amennyi lisztet felvesz és nem raktam bele vizet. Aztán 50 fokra beraktam a sütőbe fél órára. Ez így másmilyen lesz?
Ha csökkented a tojást, gondolom annál több víz kell. Tojás nélkülit lehet készíteni így, vagy az valamilyen spéci technikát igényel?
Ez a gép tökéletesen megfelelőnek tűnik, nekem is hasonló van.
Tojás, amennyit a liszt felvesz szerintem nagyon jó, de a sütős részt én kihagynám, mert szerintem nem fontos.
Tojás nélküliben nem tudok tanácsot adni, mert én még nem csináltam, és nem szeretnék hülyeséget írni. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!