Csináltatok már otthon kenyérlángost (langalló)? Tapasztalatok? Mire kell figyelni a tészta elkészítésénél?
Figyelt kérdés
2010. júl. 27. 21:17
1/4 anonim válasza:
Nem tudom, mire kell figyelni, kenyérsütésnél félreteszek egy kevés tésztát, és kis darabokban megsütöm. Nagyon szeretjük, finom ropogós. Nem is tudtam, hogy van külön ilyen recept.
2/4 anonim válasza:
Én is kenyértésztából készítem. Pont ez a lényege. Arra vigyázz, nehogy túl lágy/kemény legyen, vagy túlkeljen.
3/4 anonim válasza:
Rendszeresen szoktam, nálunk pompos-nak hívják. megfőzök 1 szem krumplit só nélkül. A krumplit összetöröm, a langyos fövőlevébe(kb másfél-2dl) felfuttatok 5 dkg élesztőt. Fél kg lisztet elkeverek kb teáskanál sóval,a krumplival, majd bele az élesztőt, így összegyúrom. Lefedem konyharuhával, hagyom kelni. Addig füstölt szalonna kockákat sütök ki, lilahagymát karikázok, és egy nagypoharas tejfölbe 2-3 zúzott fokhagymagerezdet teszek. Ha megkelt szétnyomogatom a tepsibe, berakom forró sütőbe, kb 20 perc után, mikor már majdnem kész, kezd pirulni a teteje, rákenem a tejfölt, megszórom sült szalonnával, meg hagymával, aztán még kb 5-10-percig sütöm. Arra kell vigyáznunk, h nehogy túl sokat együnk belőle.....:))))
4/4 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm, kedves Utolsó, hogy ilyen jól leírtad. :) Remélem, nem rontom majd el. :)
2010. aug. 21. 19:05
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!