Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Csirkemájas tészta? Van...

Csirkemájas tészta? Van otthon fagyasztott csirkemája és gondoltam megcsinálnám ilyen resztelt májnak, de valahogy úgy szeretném, hogy szaftosabb legyen, hogy tésztával összekeverve lehetne tálalni.

Figyelt kérdés
Ötletek? Esetleg ehhez jó a főző tejszín? Vagy azt inkább ne keverjem már bele? Gondoltam tehetnék még bele mondjuk zöldborsót, bébirépát.. Várom az ötleteket és köszönöm!
2010. máj. 7. 10:22
 1/8 anonim ***** válasza:
tejszín mehet bele nyugodtan, meg a zöldségek is, amit írtál
2010. máj. 7. 10:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 A kérdező kommentje:
De mitől lesz neki egy kis szaftja? Valami kis "szósz-szerűsége"ami belepi a tésztát. Nem ettem még ilyet, most gondolkozom a szombati ebéden:)
2010. máj. 7. 10:33
 3/8 anonim ***** válasza:

Csinálj inkább rizottot, nekem fura a máj tésztával...


tejszínnel is

2010. máj. 7. 10:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 anonim ***** válasza:
a szaft a tejszíntől lesz ;) libazsírban meg pirítod a májat kívülről, sózod, borsozod, rádobsz egy kis hagymát apróra vágva...ha a hagyma megdinsztelődött, mehet rá borsó, répa, gomba kis fokhagyma (eddigre lesz egy kis leve, de akár egy kis vizet is tehetsz alá 4-5 percig párolod, ráöntöd a tejszínt összeforralod és beleborítod a kifőtt tésztá
2010. máj. 7. 10:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 A kérdező kommentje:
Köszi szépen:):):)
2010. máj. 7. 10:54
 6/8 anonim ***** válasza:
A resztelt máj szaftja, ha azt kérdezed meg abból van hogy olajon vagy más zsiradékon apróra vágott hagymát üvegesre pirítasz, dobsz rá pirospaprikát, pici vizet, borsot és majorannát. Mivel máj, utólag sózd mikor már elég puha és késznek nyilvánitod! Ha előbb sózod kemény lehet a máj. Jó főzőcskézést!
2011. okt. 9. 15:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 anonim válasza:
Csirkemájas tészta:Szeletelt bacont nagyobb darabokra vágunk és kisütjük, majd kiszedjük a zsírjából és félretesszük. A zsírhoz adunk még egy kis vajat, és a csirkemájat megpirítjuk benne, ha teljesen megpirult adunk hozzá ujjnyi darabokra vágott póréhagymát, majd tovább pároljuk. Ízesítjük pizza fűszerkeverékkel, szójaszósszal, finomra vágott petrezselyemzölddel, sóval,borssal. Kevés főzőtejszínnel összeforraljuk még. Valamilyen főtt tésztával tálaljuk, tehetünk rá reszelt sajtot is.
2020. márc. 24. 18:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 miramare4 válasza:
Resztelt/pirított máj szerintem: 1. pörkölt alaplé kb. fél kg csirkemájhoz: olajon pirított 1 fej vöröshagyma + keskeny karikákra vágott paprika, sötétzöld vagy piros is lehet (ha erős, kivágom az erét, csak kicsi maradhat benne) + a végén pirospaprika por és kis cikk fokhagyma átpréselve. Pirítás után felengedem 1,5dl vízzel, 1 pörköltkockát teszek bele, jó sok majorannát, esetleg kicsi frissen darált borsot, kevés natur szárított zöldséget, 5 percig párolom. Ez akár előző nap elkészíthető. 2. A felcsíkozott, megtisztított májdarabokat forró olajon, nagy lapos serpenyőben, 1 rétegben megpirítom (mennyiségtől függően egyszerre vagy többszörre, a kieresztett levével együtt hozzáöntöm az alapléhez, az egészet felteszem a lángra még egyszer, de csak összeforrni. Ha kell, mehet még bele majoranna, de só egyáltalán nem, csak az asztalon, az sózza, aki akarja. Ugyanígy lesz kiváló a resztelt/pirított borjúmáj és a sertésmáj is, de ez utóbbit egy-két percig forralni kell az alaplével együtt, sózás nélkül!
2021. ápr. 14. 20:51
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!