Miért keményedik meg a csirkemell?
Fokhagymás kefirben pácolt csirkemellet sütöttem ma.
Mindent a leírás szerint csináltam de a csirkemell eléggé rágós,kemény maradt. Múltkor egy másik receptnél szintén.
Van valakinek ötlete hol ronthattam el?
Először hirtelen meg kell kapatni a zsiradékban mindkét felét, és mivel pácolt, fedő alatt a saját gőzében- mérsékeltebb lángon- pár percig puhítani. Utána megint1-2 perc fedő nélkül és már tálalható is.
Lehet, hogy túlsütötted, így nagyon kiszáradt.
Ha serpenyőben akarod sütni, két megoldás van:
1. gondosan letörölgeted róla a pácot, nedvességet pl. papírtörlővel, és kevés, de nagyon forró olajon hirtelen, 1-2 perc/oldal alatt sütöd meg mindkét oldalát a szeleteknek, majd kiszedve azonnal lefeded
2. lecsöpögteted a pácot, kicsit több, forró olajban gyorsan körbesütöd a csíkokat vagy szeleteket (ez is csak néhány perc!), utána ráöntve a pácot, esetleg még egy kis vizet, felforrás után a tüzet mérsékelve, fedő alatt megpárolod az egészet. A végén le lehet venni a fedőt, és forralással egy kicsit besűríteni az ételt, ha túl hígnak tűnne (a hús is ereszt levet, el is túlozhatjuk a hozzáöntött vizet.:-))
Ha csak simán fedő nélkül, közepesen meleg olajban sütöd, sok idő kell neki, és iszonyúan kiszárad, azért lesz olyan, mint a cipőtalp.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!