Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Miért keményedik meg a csirkem...

Miért keményedik meg a csirkemell?

Figyelt kérdés

Fokhagymás kefirben pácolt csirkemellet sütöttem ma.

Mindent a leírás szerint csináltam de a csirkemell eléggé rágós,kemény maradt. Múltkor egy másik receptnél szintén.

Van valakinek ötlete hol ronthattam el?


2018. jan. 28. 16:08
 1/8 anonim ***** válasza:
Miben sütötted?
2018. jan. 28. 16:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim ***** válasza:
46%
Lefedve sütötted? Először úgy kell.
2018. jan. 28. 16:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 anonim ***** válasza:
90%
A tálat lefedjük, és előmelegített sütőben kb. 25 percig sütjük, majd a fedelet levéve megszórjuk a reszelt sajttal, és addig sütjük, amíg a sajt szépen megpirul.
2018. jan. 28. 16:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 A kérdező kommentje:
Olajban sütöttem fent a tűzhelyen,és nem fedtem le. Lehet,hogy ez volt a gond.
2018. jan. 28. 16:21
 5/8 anonim ***** válasza:
93%

Először hirtelen meg kell kapatni a zsiradékban mindkét felét, és mivel pácolt, fedő alatt a saját gőzében- mérsékeltebb lángon- pár percig puhítani. Utána megint1-2 perc fedő nélkül és már tálalható is.

Lehet, hogy túlsütötted, így nagyon kiszáradt.

2018. jan. 28. 16:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 anonim ***** válasza:
19%
A Viagrát legközelebb ne főzd bele!
2018. jan. 28. 17:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 anonim ***** válasza:
93%

Ha serpenyőben akarod sütni, két megoldás van:

1. gondosan letörölgeted róla a pácot, nedvességet pl. papírtörlővel, és kevés, de nagyon forró olajon hirtelen, 1-2 perc/oldal alatt sütöd meg mindkét oldalát a szeleteknek, majd kiszedve azonnal lefeded

2. lecsöpögteted a pácot, kicsit több, forró olajban gyorsan körbesütöd a csíkokat vagy szeleteket (ez is csak néhány perc!), utána ráöntve a pácot, esetleg még egy kis vizet, felforrás után a tüzet mérsékelve, fedő alatt megpárolod az egészet. A végén le lehet venni a fedőt, és forralással egy kicsit besűríteni az ételt, ha túl hígnak tűnne (a hús is ereszt levet, el is túlozhatjuk a hozzáöntött vizet.:-))


Ha csak simán fedő nélkül, közepesen meleg olajban sütöd, sok idő kell neki, és iszonyúan kiszárad, azért lesz olyan, mint a cipőtalp.

2018. jan. 28. 17:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 A kérdező kommentje:
köszönöm mindenkinek a válaszokat :)
2018. jan. 28. 22:06

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!