Borsos csirkemellet készítenék rizzsel. Milyen zöldséget tegyek bele?
Egyszer jó sok pritamin paprikával, egyszer pedig zöldbabbal készítettem. Mi az amit lehetne még tenni bele? Pl brokkoli?
Apróra vágott sárgarépában is gondolkoztam, de félek az túlságosan elvinné édes irányba az étel ízét.
Én karikára szelt répát-gyökeret, zöldborsót, apróra vágott petrezselymet szoktam bele, és só-bors-bazsalikom.
Más ízt ad, ha gomba-kukorica-borsó. Ismét más, ha karfiol-brokkoli van benne.
Egyszerre sokfélét ne rakj hozzá, mert csak vegyes-vágott lesz, inkább esetenként váltogasd, akkor nem lesz unott sem.
Persze, igaz a mondás, a kevesebb néha több.Szerintem háromféle zöldségnél többet nem kell párosítani, mert elvesznek az egyedi ízek.
De még, ha számításba vesszük, hogy dinsztelünk alá egy kis hagymát, akkor két zöldségféle (a hagymán kívül ) remek kombináció lehet.
Ehhez még lehet párosítani különböző friss vagy szárított zöldfűszereket.
A friss (netán fagyasztott )petrezselyem pl bármilyen rizses köretnek friss üde ízt ad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!