Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogyan lehet a lehető leggyors...

Hogyan lehet a lehető leggyorsabban (és lehetőleg egészségesen) elkészíteni a csirkemellet?

Figyelt kérdés

Az idei év eleje óta igyekszem egészségesen étkezni, s a magas fehérjebevitelt főként a csirkemell fogyasztásnak köszönhetem. Nem vagyok egy nagy gasztrotündér, a csirkemellet minimális mennyiségű olajban sütöm meg serpenyőben. Ezt viszont kezdem unni (arról nem is beszélve, hogy az olajtól rosszul vagyok), ugyanakkor az időm sajnos nagyon véges. Egyszerre járok egyetemre és dolgozom is, úgyhogy általában reggel megyek, este jövök, így mindig reggel kell elkészítenem a csirkét, úgy nagyjából 15-20 perc alatt.

Van esetleg más megoldás erre?

A válaszokat előre is köszönöm!:)


2017. szept. 13. 22:23
 1/8 anonim ***** válasza:
27%
Nincs.
2017. szept. 13. 22:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim ***** válasza:
46%

Az én kedvencem a Vasalt csirkemellfilé.

Csirke felsőcomd filéből is finom.

Negyed óra alatt készen van, kívül finom ropogós, belül omlós, miközben sül készítek hozzá egy salátát és már ehetem is.

Hozzávalók:

2 db csirkemellfilé

3 evőkanál olaj ( én szőlőmagolajat használok)

Ízlés szerint fűszerek ( őrölt köménymag, bors, fokhagyma, só, stb...)

Egy serpenyő egy serpenyő méretű alufólia és egy nehéz forró vízzel teli lábos


A csirkemellet befűszerezem,ha van időm pár órára hűtőbe teszem,de azonnal is süthetem

Az olajat felhevítem és amikor már serceg beleteszem a húst, egyszer megfordítom, ráteszem az alufóliát és a vízzel teli lábost. Időnként megfordítom a húst , kb.negyed óra alatt elkészül.

2017. szept. 13. 23:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 anonim ***** válasza:
46%
Sütőzacskóban sütve nagyon kevéske olaj elég hozzá.
2017. szept. 13. 23:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 anonim ***** válasza:
19%
Minek neked a magas fehérjebevitel?
2017. szept. 14. 05:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 anonim ***** válasza:
14%
Ne csirkemellet egyél, hanem más húst, amit gyorsan el lehet készíteni és jobb is, mint a száraz és ma divatos csirkemell. A csirkemell semmivel nem egészségesebb, mint a többi hús. Zsírt használj, mert az is egészségesebb az olajnál.
2017. szept. 14. 07:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 anonim ***** válasza:
82%

Hát, ha tényleg csak csirkemellet eszel, akkor adok egy-két tanácsot. Én is voltam ilyen diétán, amikor versenyszerűen sportoltam, azonban elég unalmas ez az étrend egy idő után.


a) vásároltam egyszerre három-négy kiló csirkemellet. Megtisztítottam mindegyiket. Egy részét felcsíkoztam, egy részét egészben hagytam, egy részét szeletekre vágtam. Aztán mentek a fagyasztóba. Ezzel nyertem némi időt olyankor, amikor sietni kellett. Reggel kivettem, elmentem edzeni, mire hazaértem, kiolvadt és nyertem némi időt, mert a hús konyhakész volt.

b) nem egy kulináris élmény: az egészben hagyott csirkemellet megfőztem levesnek gyorsan mirelit leveszöldség-keverékkel. A lé volt az első fogás, a második meg a főtt hús rizzsel és valami gyümölcsmártással vagy egyéb mártással.

c) Uncle Ben's mártások. Kevés zsiradékon megsütöttem a húscsíkokat, rá a szósz, mellé főtt rizs, esetleg low carb tészta.

d) a csirkemellszeletek is jók serpenyőben átsütve natúr valami körettel. Lehet kombinálni. Vagy főzelékkel eszed, vagy párolt zöldséggel, vagy sütsz rá egy kis gombát a serpenyőben és rizzsel...

e) egy héten egyszer ehettem krumplit. Ilyenkor rápakoltam krumpliszeletekre a csirkeszeleteket, ilyen zöldség (pl. cukkini, padlizsán), olyan fűszer (el lehet vinni mediterrán, magyaros vagy provence-i irányba), kis zsiradékkal meglocsol, sütőbe benyom, 50 percig süt. Két napi kaja.

f) ja igen, általában két napra főztem. Vannak olyan Pyrex márkájú tányérjaim, amelyek tűzállóak és fagyaszthatóak is, a műanyag tetejük légmentesen zár (lezárásnál ki lehet pumpálni a levegőt a tányérból). A tányérokat megpakoltam kajával és másnap 100-120 fokon megmelegítettem egy adagot a sütőben (mikrohullámű sütőm nincs, mert félek tőle).

g) gulyásleves csirkemellkockákból. 35-40 perc alatt elkészül. Olyan, amilyen, de ehető. Nem kell alá sok zsíradék egyáltalán.

h) darált mellhús (nem szeretem a pulykahúst annyira, de azzal egyébként jól működik). Készülhet belőle tésztaszósz low carb tésztához vagy fasírt (zabpehellyel meg tojással elkeverve, sütőben, sütőpapíron). Ha nem teszel bele egy kis zsírt, olyan lesz, mint a fűrészpor. A kész, de még ki nem sütött fasírtot (vagy akár a kisütöttet is) le lehet fagyasztani.

2017. szept. 14. 08:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 anonim ***** válasza:
80%
Alufóliában sült csirkemell: pici olajat teszel egy szelet alufóliára, rárakod a csirkemellet, a tetejére meg lehet pakolni rá bármilyen zöldséget. Én hagymát, paprikát, paradicsomot szokta. Után a fóliát lezárod mint egy batyut,sütőben 30-35 perc alatt megpárolódik a zöldség levében. Este is meg tudod csinálni ha reggel nincs rá idő.
2017. szept. 14. 09:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 anonim ***** válasza:
Kezdjük ott, hogy az olaj NEM egészséges... :)
2017. szept. 14. 17:32
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!