Hogyan tudnám a lehető legegészségesebben elkészíteni a csirkemellet?
Fogyni szeretnék, ezért igyekszem lemondani a felesleges zsiradékhasználatról. A hagyományos olajat alapból nem szeretem (már csak az állaga, szaga miatt sem), olívaolajra sajnos nincs pénzem, ezért sokáig margarint használtam, bár egy ismerősöm szerint az sokkal egészségtelenebb, mint pl. a napraforgó étolaj.
Egy barátnőm a sütőzacskót ajánlotta, de sajnos nem működik túl jól a sütőnk, tehát mindenképpen olyan megoldást szeretnék, hogy serpenyőben tudjam elkészíteni a csirkét.
Válaszaitokat előre is köszönöm!
1400 ft-ért vettem extra szűz olivaolajat.
Az a baj hohy sokan nem tudnak olajban sütni.... sokan olajban főznek, és igen úgy drága minden olaj.
Csirkemell alá elég egy minimális olaj, legalábbis nálam elég.
# 1/1 Időpont ma 20:27
"sokan olajban főznek, és igen úgy drága minden olaj. "
Senki sem főz olajban.
Kérdező:
Tehát azt kérdezed, hogy hogy tudod a legegészségesebben elkészíteni, de kikötöd, hogy csak az egészségtelen olajba sütés jöhet szóba.
LOL!
Ha tényleg nem működik a sütő, akkor párold, vagy főzd!
Esetleg grillezd, vagy wookban, darabolva készítsd!
Ha kalória szempontjából nézed, mindenféle zsiradék egyformán hízlal, az olivaolaj pont annyira, mint a margarin vagy a zsír. De tény, hogy a legújabb vélemények szerint a margarin nem egészséges.
A fogyásnak viszont nem csak az a feltétele, hogy kevés kalóriát vigyél be, hanem az is, hogy tartósan be tudd tartani a szabályokat. Tehát a csirkét úgy kell elkészítened, hogy a végeredmény finom is legyen, ne csak diétás. A csirkemell önmagában egészséges, semmi baj nem történik vele, ha valamilyen (bármilyen) zsiradékban sütöd, legyen az zsír, olaj vagy bármi. Még vaj is lehetne akár, de az hamar megég, ezért nem javasolt. (Ha öntesz a vajba egy kevés olajat, úgy kevésbé ég meg.) Nyilván a végén ki kell venni belőle a húst, és a zsírt/olajat ki kell dobni.
Főzd meg vízben, ha van fazekad. Finom nem lesz, de zsiradék se kerül hozzá.
Amúgy egy csirkemell lesütéséhez tényleg minimális zsiradék is elég, csak annyi hogy ne tapadjon oda a serpenyőhöz, pár csepp, azt sem eszed meg mind. A szervezetnek mindenképp szüksége van zsírra, nem szabad teljesen kerülni. Sokkal inkább a cukrot és a lisztet kerüld, mint a zsít.
A Lid.ben a héren vettem tartós fekete sütőfóliát (500 ft), tapadásgátló bevonattal, zsiradék nélkül.
Nálam bevált a csirkemell sütéséhez (nem sütőben!) mindenféle zöldséggel együtt, és tényleg nem kell hozzá olaj, zsír vagy margarin!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!