Ti hogyan készítitek el a csirkemellet?
Egyszerű receptek érdekelnek, amik finomak. Én eddig sóval-borssal csináltam csak, az ugy nem volt az igazi, meg mindig száraz lett.
Nektek mi a kedvenc bevált csirkemell receptetek?
Sóval-borssal is jó az, csak lapján ketté kell szelni, és nagy lángon, hirtelen, max 2-3 percig sütni mindkét oldalát, akkor nem lesz száraz.:-) Vagy egyben hagyva ugyanígy körben megkapatni, és kevés folyadékot aláöntve, fedő alatt, kis lángon készre párolni. Mindkét módszernél a sót pirítás után jobb rátenni. Fűszerezheted bármivel ízlés szerint, amilyen semleges íze van, a csípőstől a gyümölcsökig mindent lehet mellé vagy rátenni. Gyors és tiszta megoldás még forró serpenyőben, szeletenként alul-felül ráhajtott sütőpapírban sütni.
Sokféleképpen csinálom, csíkokban édes-savanyútól a mézes-mustárosig, ragacsosan japán módra, rántva szezámmagos vagy diós bundában, natúr sültnek kölönböző fűszerezéssel, almával vagy más gyümölccsel párolva, mindenhogyan szeretjük.:-)
1000 féle módon.
A legegyszerűbb, koleszban tanultam, a borsos-majorannás módszer. Megpirítod, majd só-bors-majoranna és 1 doboz tejföl mellé.
De szeretem az ananászos csirkét is. Csirkerögöket, hagymával megpirítom, + egy kis répa. Mellé az ananász, levestűl. Abban megpárolom. És kukoricaliszttel sűrítem a levet. Egy szép bársonyos fényű massza lesz. A fűszereket random szoktam: bors-majoranna-szerecsendió-bazsalikom-fahéj ezeket mind elbírja.
Szeretem még a mézes mustáros csirkét is. Csirke rögöket hagymával megpirítom, rá bors, mustár, méz, ha szaftot is akarok, akkor egy kis víz is mellé. És kukorica liszttel sűrítem.
Van ciromos-borsos csirkemell. Szeletekre vágott csirkemellre facsarsz citromot, megszóród 3 féle borssal. Kicsit hagyod állni, majd mehet be a sütőbe.
Van a hawaii csirkemell, szeletelt csirkemellet kisütöd serpenyőben, rá 1 vékony szelet sonka, rá ananász (szelet) és sajt. Így sütöd sütőbe.
Dubarry csirkemell. Szinén szeletelt csirke, megsütöd serpenyőbe, megpárolod a karfiolt (szoktam még brokkolival is csinálni) rárakod a csirkére, csinálsz besamelt, azt rápakolod még a karfiolra és mehet a sütőbe.
Ezeket szoktam leggyakrabban csinálni csirkemellből.
A csirkemellet rengetegen nem tudják úgy elkészíteni, hogy ne legyen száraz. Pedig egyszerű.
Ne szeleteld fel, azzal teszed tönkre! Egy forró serpenyőben, olívaolajon vagy kevés vajon süsd hirtelen kérgesre minden oldalát, ez kb. 2 perc.
Majd tedd 160 fokos sütőbe a serpenyőt, 12 percre!
Megkapod a legpuhább, legszaftosabb mellhúst, amit életedben ettél. Summa: a csirkemell nem száraz, elkészíteni kell tudni.
Nagyon egyszerű, de én imádom:
Fokhagymás tejben áztatom a húst sütés előtt. Serpenyőn némi olivaolajra feldobom a csirkemellet (előtte só+bors), mellé néhány szárított paradicsomot. Amikor már fehéredik a csirkemell, teszek hozzá 1-2 evőkanál tejfölt, leveszem a lángot, rotyogtatom egy kicsit és kész is. Rizzsel szoktam enni, de biztos mással is finom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!