Hogy készítitek el a csirkemellet?
Már unom a sütőzacskós csirkemellet , amiben 3 féle ízesítés van (paprikás, hagymás, barbecue), elején finom volt, de amikor megeszel 50-60kg húst ilyen formában, már megunod és undorral eszed !
Natúr csirkemell is unalmas, ezért olyat szeretnék valami mást kipróbálni.
Vannak itthon receptjeim, csak remélem tudtok nekem újat mondani.
Köszönöm annak, aki veszi a fáradtságot és ír pár jó receptet ! :)
Szerintem serpenyőben süti.
Én simán szórok rá fűszert (Kotányi Naturella) + egy kis olivaolaj és teflonban megpirítom 10 perc alatt. És még adalékanyag mentes is.
Én is leginkább kockázva szeretem.
Felkockázod, este bepácolod és hűtőbe teszed. Lehet tejes, olajos alapú, tejfölbe is rakhatod, neten van egy csomó recept. Olyan fűszert raksz bele amit szeretsz, én pl. nemrég currysat csináltam, rakhatsz borsot, zöldfűszereket, mustárt, mézet... kb. bármit ami fűszer van, kivéve talán a fahéjat és a vaníliás cukrot :D
Másnap pedig csak beborítod egy edénybe és megsütöd, én hagymát szoktam pirítani (ez is lehet vörös, lila, zöld, vajon, szalonnával, olajon..) még fűszerezheted, rakhatsz bele plusz cuccokat (pl. amit írtak, gomba, zöldség..) a végén tejszínt öntesz rá. Vagy esetleg paradicsomosan is elkészítheted, mondjuk én ahhoz inkább darálthúst használok.
Hasonlóképp gyros fűszerkeverékkel is meg lehet csinálni.
Sütőben is szoktam csinálni, szeletekre vágom, pakolok rá sonkát/szalonnát, sajtot, a tetejére sajtot reszelek/tejfölt öntök, lefedem és megsütöm.
Ugyanígy lehet pl. paradicsommal, zöldségekkel..
Alufóliába is be lehet csomagolni őket.
Felcsíkozom, vagy felkockázom, mihez van épp kedvem, bepácolom (villámpácok(olasz, wok, magyaros, mézes-mustáros annyi van a boltokban, lehet bőven válogatni :D)), állni hagyom este a hűtőben, másnap serpenyőben kicsi vizet aláöntve megpárolom, aztán miután elfőtte a vizet és a hús is megpuhult, megpirítom. Mellé vagy a már fentebb említett ázsiai zöldségmixet eszem, vagy barnarizst, brokkolit, karfiolt, gombát, nagyon ritkán durumtésztát.
De magadtól is csinálhatsz pácot, csak kreatívnak kell lenni. én gyakran szoktam csilis-fokhagymás vagy kapros-tárkonyos-joghurtos pácot készíteni, egyszerű ám :D
felkockázom, steak és chili fűszerrel jól megszóróm.
egy kis olaj a teflonba, és mehet bele. (onnantól már a te dolgod hogy meddig sütöd. én aranybarnára szoktam és kész.) mellette megy a rizs aztán utána mehet be az arcba ahogy Vörös Zoli mondaná :)))
Köszönöm az eddigi válaszokat !
Én a sütőzacskósat úgy csinálom, hogy a húst felvágom szeletekre, belerakom a zacskóba rászórom a fűszert, összerázom, bekötöm, az egyik felére kicsi lyukakot csinálok, kicsi vizet öntök alá ès mehet a sütőbe 50-60 percre 200ºC -on.
Valaki csinálja így közületek ?
Csak összehasonlításképpen...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!