Csirkemellet lehet zsiradék nélkül grillezni sütőben? És zöldséget párolni zsiradék nélkül?
Mindkettö lehetséges, csak nem célszerü.
Ha csak egész vékonyan kiolajozod a serpenyöt, akkor igazán mérhetö mennyiségü zsiradék nem jut az ételbe, viszont az íze sokkal jobb. De teflonos serpenyöben, vagy sütöpapírral kibélelt tepsiben meg lehet sütni enélkül is.
Viszont arra figyelj, hogy a csirkemell hamar kiszárad, ezért ßen nem sütöben készíteném. Serpenyöben magasabb fokozaton pirítsd át a külsejét - kb 5-10 perc, nem több -, utána minimumra állítva, lefedve még 10-15 percig pihentesd. Ez alatt átsül, de nem szárad ki, élvezhetö, finom, szaftos és puha lesz az eredmény.
A zöldségeknél fokozottabban érvényes, hogy kevés zsiradék kellene hozzá, mert a vitaminok nagy része csak akkor hasznosul, ha zsiradékkal együtt fogyasztod.
Ha így készíted, akkor tényleg elég csak éppen kikenni (ecsettel) az serpenyö alját, ezt felforrósítani, rátenni a felaprított zöldségeket, 2-3 percig erös lángon kevergetve megpirítani, utána pedig a legkisebb fokozatra állíta fedö alatt - víz hozzáadása nélkül .- megpárolni. Attól függöen, milyen puhán szereted, 10-20 perc alatt elkészül.
Ha mégis teljesen zsiradék nélkül akarod, akkor a serpenyöt forrósítsd fel, úgy tedd bele a zöldségfélét, ha süslni kezd, akkor pici - 1-2 evökanál, nem több - vizet tehetsz alá, majd felö alatt párold, ahogy az elöbb írtam.
Természetesen a húst ie smeg s zöldségeket is tetszés szerint füszerezheted,
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!