Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Telhesen hülye vagyok ehhez....

Telhesen hülye vagyok ehhez. Hogy kell csirkemellet zöldés keverékkel csinálni? :D

Figyelt kérdés
Soha nem főztem semmit max rántottát. Fogyni szertnék és ezt vinném munkába kajának. Csirkemellet ilyen fagyasztott zöldség keverékkel valamivel. Hogy kell megcsinálni? Ilyen teflonos serpenyőbe gondoltam,mert olyanom van.
2017. okt. 16. 17:29
 1/4 anonim ***** válasza:
57%
Vágd fel csíkokra a húst, fűszerezd sóval, borssal,fokhagymával, kevés vajon vagy olajon pirítsd meg, aztán öntsd rá a fagyasztott zöldségfélét,keverd össze, fedd le, és párold össze.Tehetsz rá aprított petrezselyemzöldet is. Pici levet fog engedni, de önthetsz is rá fél decit.Párolt rizzsel finom, de magában is eheted.
2017. okt. 16. 18:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 anonim ***** válasza:
57%

A csirkemellet csíkokra darabolod és kevés forró olajban/vajban addig sütöd, amít szép színt kap (5-10 perc maximum), arra figyelj, hogy egyszerre ne soakt tegyél a serpenyöbe, mert akkor lehüti, a hús levet enged és nem lesz jó.

A megsült usokat félreteszed egy tányérra.

A serpenyöbe beleteszed a fagyos zöldségeket, megsózod, füszerezed (bors, fokhagyma, zöldfüszerek, amire éppen kedved van), erös lángon kicsit pirítod, majd közepesre visszavéve fedö alatt kb 15 percig párolod, ennyi idö alatt megpuhul.

Ekkor beleteszed a csirkemell darabokat, összeforrósítod és már eheted is.

2017. okt. 16. 18:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/4 anonim ***** válasza:
54%

Két külön edényben, vagy egymás után. Fagyasztott zöldséget párolni szokták. Kiveszed a fagyasztóból berakod a serpenyőbe, lemelegíted a jeget róla. Ha már nem jeges és külön darabokban vannak a zöldségek, akkor a serpenyőre közvetlen teszel valamilyen zsiradékból keveset (vaj, szőlőmagolaj, kacsazsír, libazsír), megvárod ameddig elolvad teljesen, majd összekevered a zöldséggel. Lefeded üveggel és nézed a csodát. Ha szottyadt akkor forró vizet lehet rá önteni, attól jobb lesz, de csak keveset, hogy ne álljon alatta a víz, csak párából szívja be a zöldség.


Ritkán megkevergeted, de ha gyakran leveszed a fedőt, akkor íze is kevesebb lesz, persze a zöldség minőségétől jobban függ az íz.


Ha puha, jól néz ki, de nincs még szétfőve(párolva), akkor megkóstolod, ha kívánsz rá sót, akkor megsózod, majd nemsokára leveszed.


Ha kész kiteszed külön tálba és a serpenyővel folytatod a főzést. zsiradék a serpenyőbe, megsütöd nagy hővel a hús két oldalát lefedve, majd leveszed a hőfokot kisebbre és lassú tűzön megsütöd. Kevesebb a kockázat, ha kisebb darabokra vágod a húst és forgatod gyors sütés közben, és ha kifehéredett az összes oldal akkor feded le kis hőfokos sütéshez.


Ha megpuhult akkor lehet fűszerezni, sózni, majd lekapcsolni pár perc múlva.


A csirkemell száraz hús, szóval zöldséggel vagy rizses öntetes valamivel lehet ellensúlyozni. Én csirkemellet ananásszal szeretem, de amellé meg nem bizos, hogy illik a zöldség :)


Na sok sikert!

2017. okt. 16. 18:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. :)
2017. okt. 16. 19:00

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!