Mit főzzek ma? Várom a jó kis tippeket
És megbízható személyzetet nem is olyan könnyű találni manapság!
Egyébként hol szerzed be a szarvasgombát és a maniókát? Engem is érdekelne.
- Paradicsom leves csipetkével.
- Hamis fácánmell sárgarépával dúsított rizi-bizivel, savanyított szilvával.
- Desszert nem lesz, a nejem délután almás pitét fog sütni.
A hamis fácánmell Tamási Eszti receptje egy legalább 38 évvel ezelőtti főzőcske műsorból: A félbevágott, csont nélküli csirkemellet egy vagy két helyen be kell vágni, bele kell nyomni egy kevés Piros Aranyat, és összesen 1 gerezd fokhagymát, majd egy vékony szelet szalonnával beborítani. Sózni nem szükséges. Az egészet alufóliában, tepsiben kell megsütni. Az elkészült étel íze állítólag hasonlít a fácánéhoz.
Paprikás krumpli, tavalyi kovászos uborkával (Az ugyanis olcsóbb.) és az alábbi rafinériákkal:
- Csipetkével - ezt a változatot a feleségem Szegedről hozta
- Kolbásszal és virslivel. Természetesen műbelessel, és jó a leggyengébb minőség is. Kolbásznak is "akciós" kolbászt karikázunk bele. A virsli átveszi a füstölt kolbász ízét, és az egész egytálétel tartalmasabbnak tűnik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!