Hogyan kell húslevest főzni?
Ahogy én szoktam:
Én csak sertéshúsból szoktam, mert csak azt szeretem, a férjem is.
A húst/csontos felrakom hideg vízben főni, egy egész pucolt hagymát mellé dobok, néhány szem egész borsot és pár gerezd hámozott fokhagymát majd elkezdem főzni. Mikor habzik a habot csak leszedem, nem cserélgetem a vizet, mint sokan.
Mikor a hús már félig meddig főtt, akkor belerakom a zöldségeket, megpucolva, megmosva, aprítva: répát, petrezselymet, karalábét, krumplit, zellert, petrezselyem zöldet csokorban,esetleg néha pár rózsa karfiolt. Ilyenkor már lassabb tűzön főzöm.
Mikor közel főtt, akkor rakok bele csak ízesítést:
1 kanál ételízesítő, só, bors, nagyon pici olajat hogy szebb legyen a leve, illetve egy nagyon pici pirospaprika és nagyon pici kakukkfű.
Szépen összefőzöm amíg le nem válik a hús a csontról.
Sosem szedem szét mint más hogy külön a lé, külön a belevalók, egyben hagyom.
Sohasem zavaros a leve, nem kell leszűrni. (Nem szabad kavargatni főzés közben)
Cérnametéltet vagy zabkockát főzök hozzá külön ki.
Nekem az eszméletlenül válogatós, semmi sem finom típusú apósom is 2 tányérral eszik belőle mindig.
24N
78%-os: ha elolvastad volna a többi választ, akkor észrevetted volna, hogy föleg nem a vegeta-leveskocka miatt lettél lepontozva - habár azoknak sincs semmi keresnivalója a húslevesben-, hanem mert a hús levét, amitöl a levesnek íze lenne, kiöntöd. Ez egyrészt pazarlás, de ami mßeg nagyobb baj, hülyeség is, mert az eredeti ízanyagoakat kiöntöd és helyette mindenféle müvackokat teszel bele.
Amit leírtál, annak alapján nem tudsz rendesen fözni, csak kotyvasztgatsz valamiket.
78%-os: ha elolvastad volna a többi választ…
Biztos, hogy ez nekem szól? Egyedül én vagyok itt 78%-on, s én nem reklamáltam, de kockáról sem írtam.
Én a válaszomban arra tértem ki, hogy hideg vízben és forró vízben is lehet kezdeni a főzést, elérendő céltól függően.
Ami a kockát illeti: Nyilván egy bizonyos csillagszám feletti étterem séfje nem alapozhatja az ételeit kockákra.
De számos olyan szakácskönyv kapható, amelyet a szakma legjobbjai írnak háziasszonyoknak szóló receptjeikben leveskockát, vegetát stb.
A 74%-os lepontozását nem értem.
Azt írja, csak sertésből szereti, készíti. Ez olyan nagy baj? Én is. A legfinomabb a csirkéből készült, de én életükben sem szeretem a madarakat, megenni semmilyen formában nem vagyok képes.
Marhából is nagyon jó. A sertés a legkevésbé ízletes, de azért az is nagyon jó.
Nagyon jól írja a csontos húst. Ez fontos elem. Sok múlik rajta.
Mivel a zöldségnek kevesebb főzési idő kell, mint a húsnak, az is dicsérendő, hasznos dolog tőle, hogy azt írja, később teszi bele.
Tudom, sokan egyszerre dobnak be mindent a lében. Én is, de így szétfő a zöldség, túlkészül.
Annak, hogy zabkockát tesz bele, nyilván valami egészségügyi oka van.
Én sem értem a 24 éves hölgy válaszának lepontozását.
Minden rendben található, biztos vagyok benne, hogy finom húslevest főz.
Egyedül a zabkocka, ami ismeretlen számomra, de ez nem jelent semmit.
Igen, én sem vagyok hajlandó megenni semmilyen madarat, ezért főzöm sertésből.
Viszont szerintem a főtt sertés hús isteni.
De persze ízlés kérdése, anyukám tyúkból csinálja pl.
Anyósom viszont szinte mindig sertésből csinálta, náluk szerettem meg a húslevest.
A zabkocka az egy levestészta. Nem olyan ismert? Azt hittem ismerik sokan :)
Ez az, de szinte minden "márkának" van ilyenje:
11-es voltam megint :)
Szerintem a 24 éves nő válasza a legjobb, mondjuk én inkább marhából szoktam húslevest, de van aki sertésből szereti.
De szerintem teljesen jó, ahogy írta, ha ezt követi valaki rossz levest nem főzhet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!