Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogyan kell húslevest főzni?

Hogyan kell húslevest főzni?

Figyelt kérdés
Még sosem csináltam.valaki le tudja írni egyszerűen?
2017. dec. 31. 07:51
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
7%
Fogod a húst, megfőzöd (nagyjából készre). Én azt a levet le szoktam önteni, általában habos. Aztán a hús mellé kockázok krumplit, répát, petrezselyem gyökeret, hagymát (pucolva, egészben), zeller gumót vagy karalábét, vagy borsót. Felöntöm vízzel, só, bors, leveskocka (én csípőset szoktam) vagy vegeta. Ha habosodik, akkor kis szűrővel szedem le a habot. A legvégén petrezselymet rakok bele. A tésztát külön főzöm.
2017. dec. 31. 08:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/19 anonim ***** válasza:
94%

Leönteni a vizet????

Jajjj.


Kérdező, hideg vízben tedd fel főni a húst. Ha forr, szedd le a tetejéről a habot. Zöldségek ízlés szerint, só, egész bors. Vegeta, leveskocka az elsőnek azért kell, mert kiönti a lényeget...

2017. dec. 31. 08:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/19 anonim ***** válasza:
89%

A 2-es által írottak szerint csinálom én is.

Felteszed hideg vízbe főni, önthetsz rá vizet eleget, amikor forr, vedd vissza alatta a hőt, hogy ne bugyogjon, csak pöcörögjön. A képződő habot a tetején (ha nincs leves-habozó kanalad) evőkanállal szedd le.

Rakj a vízbe sót, szemes borsot, hajával együtt megmosott kisebb fej vöröshagymát, 1-2 gerezd fokhagymát. Amikor a hús félpuha (villával tudod majd ellenőrizni), belerakod a megpucolt répát-gyökeret-karalábét, egy kis zeller is jó neki. Ha kell pótold a levét, és esetenként kóstold meg a savát.

Van aki külön fazékban tiszta vízben főzi meg a tésztát hozzá, mások a nagy fazék levesből vesznek ki valamennyit és abban főzik meg...

2017. dec. 31. 08:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/19 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat
2017. dec. 31. 09:10
 5/19 anonim ***** válasza:
63%
2. és 3. válaszolóval alapvetően egyetértve. Én sokféle zölséget teszek bele, a gyökérzöldségeken, burgonya-vöröshagyma vonalon túl zellert, karalábét, a főzés folyamán később karfiolt, kelkáposztát vagy kelbimbót, gombát, paprikát, paradicsomot, fűszertojásban borsót (akkor egy helyen maradnak). Petrezselyemzöld, zellerlevél sem árt neki.
2017. dec. 31. 09:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/19 anonim ***** válasza:
61%

Én legalább kétféle húsból csinálom. Előbb felteszem a marhát, aztán megy bele a disznó, végül a csirke (illetve ha kettőből csinálom, eszerinti sorrendben az adott kettő) . Ha az egyikkel forr, megy bele a következő. Ha az egész forr, megy bele a zöldség. Én összesen kb annyi kg zöldséget használok, mint húst.

Répa, petrezselyem, zeller alap. Karalábé, vagy kelkæposzta, esetleg kelbimbó. Vöröshagyma egészben, pár gerezd fokhagyma. Én a krumplit nem szeretem bele. Ellenben a végén 2-3 fej gombát beledobok.

Só csak akkor, ha már a zöldségekkel is forr, egész bors mehet az elején. Egy kocka cukor, csipet fahéj szétdobja az ízeket. Ha forr, leveszem a lángot, ne bugyogjon, csak gyöngyözve forrjon! Én nem szedem le a habot, magától is szépen letisztul. Ha minden puha, levesszűrővel átmentem. Ha csak átöntöd, törik a zöldség, a hús, és zavaros lesz a lé. A tésztát kūlön átszedett levesben érdemes főzni.

Ételízesítő, leveskocka kérdése: ha jó minőségű, friss a hús, és a zöldség, és van benne bőven, akkor semmi szükség rá. Ha fagyasztott, vagy kevés, akkor a vége előtt kb 10 perccel elég beletenni.

2017. dec. 31. 10:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/19 anonim ***** válasza:
82%

5-ös alighanem (szemes)borsot tesz a tojásba, nem borsót.


Első hülyeségét felejtsd el. A többi jó.


Egyébként kétféle metódusa van alapvetően. Ha hideg vízben teszed fel, akkor ízletes lesz a leves. Ha forróba teszed a húst, akkor a leves kevésbé ízes, de a húsból tudsz még egy fogást kihozni. A forró víz összehúzza a pórusokat, a zamatanyagok a húsban maradnak.

Tehát lesz egy levesed, s a kivett húsból valamilyen szósszal, körettel még egy ételt ki tudsz hozni (pl. meggy-, egres-, fokhagymaszósz stb.

2017. dec. 31. 10:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/19 anonim ***** válasza:
90%
re7. Nem, zöldborsót rakok a fűszertojásba. Az óvodás gyerekem szereti a levesben, én meg nem akarom vadászni a fazékból. Szemes borsot a levesbe rakom, úgyis leszűröm.
2017. dec. 31. 10:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/19 anonim ***** válasza:
100%

Egyes, ez kegyetlen; a huslevesbe NEM kell leveskocka, vegeta meg hasonlo szarok :)


Felteszem föni a hust, répa zöldség, vöröshagyna, foki, karlábé, zeller (néha kelkáposzta, karfiol).

A képzödö habot leszedem, so, petrezselyem, teatojásba szemes bors, és addig fözöm mig minden megpuhul.

2017. dec. 31. 11:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/19 anonim ***** válasza:
59%

3-as vagyok! Valóban a petrezselyem is kell bele, ill. jó ha van. Van aki csokorba kötve teszi bele, és amikor már alaposan megfőtt, kiveszi, mert egyébként hajlamos zöldre festeni a levest. Inkább apróra vágva, tálalás előtt a tetejére dobni, és akkor az szépen is mutat, ill. az összes hatóanyag ott marad benne.


Gondolom már régen készen van! Hogyan sikerült???

2017. dec. 31. 13:43
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!