Hogyan kell húslevest főzni? Lassan főzni sokáig? Kell később vizet adni hozzá főzés közben is?
Attól függ, miből főzöd...én sűrűn készítek úgynevezett gyorhúslevest nagy csirkecombokból, esetleg ha kapok velőscsontot, azt is beleteszem....imádom a velőt pirítóssal:) Ez nagyjából egy óra, kis lángon. Marhahúsból, persze, tovább tart.
Nálam a zöldség a sárgarépa, petrezselyemgyökér, sok zeller, hagyma, fokhagyma és egy nagy zöldpaprika.
Én néha kell vizet adjak hozzá, sok a zöldség, nem elég nagy az edény. Ezt úgy oldom meg, hogy vizet forralok, és azt adom hozzá forrón.
A húsleves akkor lesz szép, átlátszó, kristálytiszta, ha nagyon lassan főzöd, kis lángon, épp hogy csak "gyöngyözzön", semmiképp se forrjon, zubogjon.
Főzés közben nem szoktam vizet adni hozzá, annyi vízzel teszem fel, hogy bőven ellepje a hozzávalókat, nekem inkább túl sok szokott lenni a lé, mint kevés (kétszemélyes háztartás).
Az ételízesítő nem csak fűszer.
Egy csomó ízfokozó, ráadásul teljesen fölösleges is a húslevesbe, mert pont azokat az ízeket akarja utánozni, amiket alapból bele kell tenni egy húslevesbe.
Kockát meg esetleg sem.
Szintén totál fölösleges.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!