Előrebocsátom, hogy a földieper és a szamóca közti különbség sosem ment nekem jól.
Mostanában csak pár szem epret ettem, mivel 2 napja tudom csak szedni a kertből. 2 és 12 gramm közöttieket. A 2 grammos persze nem volt nagy, csak az anyanövényhez (s egyes, még nem leszedett s lemért tesóihoz) képest, mivel tavaly sokkal kisebbeket termett, tavalyelőtt pedig tizedekkorákat :) Egészen elhűltem tőle, hogy milyen nagyokat termett most.
A 12 grammos az már elég méretes egy rendes, ízes kerti epertől, ha lesz is még nagyobb a napokban.
Nagy a szórás.
Én szívesen megszámolnám neked, de éppen nincs itthon. A kertemből kipusztult :/De annyira méretfüggő, hogy szerintem egyikőnk sem tudná még megsaccolni sem.
Az import fél kilósban , amit egyszer vettem, a két centistől az öt ! centisig voltak az eprek.(persze ízük egyenlő a nullával )
Vegyél magyar termelőtől, és magad válogathatsz annyi szemet, és akkorát, amekkorát szeretnél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!