Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Ha az eper lekvárom a száraz...

Ha az eper lekvárom a száraz dunsztban 2nap alatt kihül akkor az azt jelenti, hogy nem jól csináltam a dunsztolást?

Figyelt kérdés
Azért kérdezem, mert pár helyen olvastam, hogy kb 4-6nap alatt fog kihülni.

2016. máj. 25. 12:15
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Nem feltétlen. Régen dunnák, párnék közé dugták (amit nem használtak ) ott lehet, hogy 5-6 nap alatt hűlt ki.

Gondolom, nem is nagy üvegekbe tetted el, így hamarabb ki is hűl.

Én régi hűtőtáskába teszem, papírral körbecsomagolva, és úgy hagyom kb 3 napig. Harmadnap még szobameleg, esetleg.

A csírátlanítás a magas hőn gyorsan lezajlik, így szerintem nincs okod az aggodalomra.

2016. máj. 25. 12:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 Noblesse Oblige ***** válasza:
100%
Az nagyban függ a dunsztolás módjától! Mi a mamámmal dunyhák közé tesszük mindig a lekvárt, az ágynemű tartóba, akkor van az, hogy 6-7 nap alatt hűl ki.
2016. máj. 25. 13:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/4 A kérdező kommentje:
Köszi a segítséget! Igen kicsi üvegekbe tettem 370ml-be. Én fogtam egy nagyobb lavort és egy csomó vastag plédet, takarot abból csináltam a száraz dunsztod. :)
2016. máj. 25. 13:43
 4/4 anonim ***** válasza:
100%
Nem lesz baj vele, jól csináltad :)
2016. máj. 25. 16:49
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!