Hogyan lehet gluténmentes lisztekből (rizs-, kukorica-, tapioka-, amarant-, ) száraztésztát (metéltet) készíteni?
Figyelt kérdés
Eddigi próbák nem sikerültek. Morzsalékos, omlós, nem nyujtható tésztát kaptam.Fenti lisztek milyen aránya, hány tojás, esetleg egyéb anyag kell a nyujthatóság elérésére?#gluténmentes #száraz-tészta.
2016. ápr. 9. 19:49
1/4 anonim válasza:
Mi feladatunk a tészta keszitest.
Megvesszük bio boltban. Kisfiam nem volt hajlandó megenni a hazit :/
2/4 anonim válasza:
én még az ehhez kitalátlt liszettekkel sem tudtam igazán jót csinálni. nagyon törik.
egyedül lasagne tésztát szoktam csinálni, azt shar farina lisztből, vagy éppen ami ki van nyitva. a lasagne tésztát lehet vastagabbra hagyni, míg azért a többi tésztát olyan vékonyra kell nyújtani amennyire tudod. szóval szerintem fölösleges macera, aztán nem is lesz olyan jó sajnos :/
3/4 anonim válasza:
Ebben kis tapasztalatom van, mert semmi szükségem ilyesmire, max. néha poén, de zöldbanánliszt+tojás, illetve víz+lenmagliszt segítségével simán tudtam nyújtható tésztát készíteni... Nem annyira ruganyos, mint normál lisztből, de azért nyújtható.
Neten vannak azért receptek rá.
4/4 anonim válasza:
Képtelenség belőlük házi hagyományos tésztát készíteni (, kocka, metélt.. stb. )viszont jó minőségűek kaphatók szinte minden multinál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!