Glutén mentes kenyerek, sütik tésztájával kapcsolatban van valami jó recept ötletetek?
Nekem a kenyeret a mai napig anyukám süti (lehet meg tudnámn én is, de szívesen csinálja, nekem meg jól jön a degítség) gluténmentes kenyérlisztből.
Sütiket én úgy szoktam sütni, hogy a megadott lisztmennyiség 80-85%-át rízsliszttel helyettesítem a maradékot keményítővel és teszek bele egy kiskanál szódabikarbónát.
Tény, hogy nem sütök gyakran, de eddig így még minden jól sikerült.
Kolléganőm mandulalisztet használ.
A kedvenc sütireceptem:
Hozzávalók:
450 g cékla megfőzve (lidlben lehet kapni főtt céklát, abból picivel finomabb)
3 tábla étcsoki
200 g vaj vagy margarin (margarinnal is tökéletes és úgy laktózmentes is)
160 g cukor
4 tojás
140 g liszt
20 g keményítő
1 teáskanál szódabikarbóna
2 kiskanál sütőpor
A csokit a margarinnal vízgőz felett megolvasztjuk a főtt céklát megpucoljuik, lereszeljük (inkább nagy lyukú reszelőn), de lehet pürésíteni is, ami gyorsabb, de reszelve finomabb lesz a süti A tojást a cukorral habosra keverjük, majd hozzáaadjuk a célkát, majd a csokit végül a lisztes--keményítős-szódabikarbónás-sütőporos keveréket kivajazott, vagy sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és 180 fokon 20-25 percig sütjük Kicsit lágyabbra kell sütni, úgy lesz az igaz
Facebook: Gluténmentes konyha és lisztérzékeny hétköznapok csoport.
Csatlakozz :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!