Gluténmentes süti recept?
Céges bulira bevállaltam süti sütést, viszont az egyik kolléganő glutén érzékeny. Szeretnék olyan sütit sütni, amiből ő is ehet gond nélkül. Elsősorban valamilyen sós ropogtatnivalót szeretnék sütni. Gyakran sütök, de gluténmentes témában nem vagyok otthon.
Linkelnétek bevált receptet?
Szia, bocsi, hogy nem konkrétan a kérdésedre válaszolok, de ha gluténérzékeny valaki, az azt jelenti, hogy egyetlen molekula glutén sem kerülhet a szervezetébe, magyarán nem hiszem, hogy meg tudnád valósítani a konyhádban a gluténmentes sütést, mert kb a legapróbb gluténnel szennyezett morzsát is ki kéne takarítanod belőle. Aztán az elkészült sütit meg légmentesen becsomagolni és elkülönítve tárolni. Talán láttad már boltokban, pékségben is, hgy a gluténmentes sütik külön vannak téve vákumfóliában.
Ha a kolléganőd betartja a diétát - reméljük igen - akkor úgyse fog ott semmit enni, hanem külön hoz magának valamit.
A szándékod nagyon kedves, de szerintem ez esetben jobb, ha boltban veszel neki csomagolt sütit.
Nyilván ez volt az első, amit TŐLE megkérdeztem, hogy milyen fokú az érzékenység...nem kell elszeparáltan tartani a dolgokat, szimplán nem ehet akármit. Van a családban gluténérzékeny, aki a családi ebédre is saját étellel-evőeszközzel jön, nála nagyon súlyos a dolog.
Szóval visszatérnék a kérdéshez, ki tud bevált gluténmentes süti receptet?
Facebookon van egy csoport: Gluténmentes konyha és lisztérzékeny hétköznapok.
Itt rengeteg bevált recept van, mi is innen szoktunk sokszor ötleteket venni.
Ezt az egyik csoporttag üzemelteti, nagyon jó receptjei vannak!
Ezeket már próbáltuk:
- [link] sos-sutik-pogacsak/hajtogatott-sajtos-turos-pogacsa/42363/
- [link] sos-sutik-pogacsak/ropi-perec-gluten-es-laktozmentesen/37209/
- [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!