Vegyes húslevest szeretnék holnap főzni, ti hogy készítenétek el?
Látod Kedves Kérdező, mennyire eltérőek a szokások-ízlések! Én pl. nem szoktam vegyes hús-levest főzni: vagy a sertés, vagy a csirke, esetleg a kacsa-aprólék, de a legfinomabb szerintem a marha hús leves. Igaz, hogy az a legdrágább is!
A fűszerezés is erősen ízlés dolga. Amiket az 1-es válaszoló felsorolt, én azokból pl. kihagyom a szegfűszeget, a babérlevelet, és a zöldség-félék közül a káposztát sem szoktam húslevesbe...
Nem azt mondom, hogy nem lehet jó, csak azt, hogy ízlés dolga!!! Próbálj meg vissza-emlékezni, hogy édesanyádtól hogyan láttad, mert azt az ízt szoktad meg, és az ember már csak ilyen: a mama főztje mindig a legjobb!! :))
Kb. úgy főzöm, mint az első válaszoló, csak gyömbért nem teszek bele, mert húslevesben nem szeretem, meg a sáfrányt is kihagyom. Viszont teszek bele még köményt, petrezselyemzöldet. Zöldpaprikát, paradicsomot is.
Nálunk a paradicsom kihagyhatatlan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!