Mit készítenétek ezekből?
Ha akad egy kis fűszerpaprikád is, akkor zöldborsópörkölt (tök úgy készíted, mint a rendes pörköltet, a végén keversz bele tejfölt) - kövezzetek meg, de az egyik kedvenc kajám.
Főtt tojás + tejföl + sajt = szendvicskrém, melegszendvicskrém
A borsós rizottóhoz süthetsz tükörtojást. De csinálhatsz kukoricás rizst is - nem árt neki, ha van benne egy leheletnyi hagyma is.
Sűrített paradicsom + víz + hagyma (egészben) + fűszerek = paradicsomleves. Levesbetétnek tehetsz bele rizst, betűtésztát... jobban belegondolva sajtgombócot is (lásd lent).
Ha van hozzá fűszered: tojáscurry répás rizzsel.
Főtt tészta + kukorica + tejföl + lilahagyma + fűszerek = kezdetleges tésztasaláta.
Sajtos tészta #1: megpirítod a tésztát, ráolvasztod a reszelt sajtot, majd hozzákevered a tejfölt (ízesítheted szerencsedióval).
Sajtos tészta #2: tejföl + sajt + fokhagyma + fehér bors. Sűrűre kikevered, beleforgatod a forró tésztát.
Ha akad otthon liszt: borsóleves nokedlivel. Pici olajon megpárolod a borsót, dobsz rá egy kevés lisztet (fontos, mert ez sűríti egy picit), összekevered, felengeded vízzel. Félfővésben beleszaggatod a nokedlit.
5 dkg sajt, 1 ek tejföl, 1 tojás, + kevés szerencsendió reszelve + annyi liszt, amennyit felvesz = sajtgombóc levesbetét
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!