Miért van az, hogy amikor húslevest főzök, megkóstolom, finom, nem sótlan, majd amikor befőzök egy adagot tésztával, totál sótlan lesz az egész?
És minden alkalommal ez van.
Mindegy, hogy egyből, frissen, vagy másnap, vagy harmadnap. Ha befőzöm tésztával, után kell sózni.
Pedig amikor fővés közben kóstolom, már-már sósnak érzem.
de akkor ti is szoktatok így járni?
azért lep meg, mert ha visszaemlékszem gyerekkoromra, nem kellett utánsózni a levest. nem lett sótlan attól, hogy tészta került bele.
olyan nálunk sosem volt szokás, hogy külön főzzük a tésztát. láttam már ilyet, de nekem furcsa volt.
ha egyben van, akkor is tud mindenki úgy szedni, hogy jó legyen neki. vagy több, vagy kevesebb levet vesz a merőkanálba.
a tészta meg percek alatt megszárad, és utána nem szívesen enném meg.
de az elsődleges ennél a külön főzésnél, hogy 2x annyi gázt használnék fel vele, mert két rózsán menne a főzés/melegítés. ezt meg nem akarom. így is elég sokat költünk gázra. elég levesesek vagyunk, azaz gyakran van nálunk leves, ez nem megoldás.
de amíg a víz felfő, azt is bele kellene számítani.
és ezt nem egyszer, hanem akár hetente többször. utána meg havonta sokszor.
sok kicsi sokra megy.
mindegy, ha a pénz nem számítana, nekem ez a külön megoldás akkor is furcsa, nem tetszik.
látom, ez a saját oldalad.
köszönöm, hogy segíteni próbálsz, de ez egy teljesen átlagos recept, semmi pluszt nem találtam benne.
igazából ennél még többet is teszek a levesbe, ennyitől még ízetlen is maradna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!