Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Miért van az, hogy amikor...

Miért van az, hogy amikor húslevest főzök, megkóstolom, finom, nem sótlan, majd amikor befőzök egy adagot tésztával, totál sótlan lesz az egész?

Figyelt kérdés

És minden alkalommal ez van.

Mindegy, hogy egyből, frissen, vagy másnap, vagy harmadnap. Ha befőzöm tésztával, után kell sózni.

Pedig amikor fővés közben kóstolom, már-már sósnak érzem.


2015. okt. 3. 11:55
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
A tészta is vesz fel sót.
2015. okt. 3. 14:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/11 anonim ***** válasza:
Főzd külön a tésztát, sós vízben, és tálald egy külön kis tányéron vagy tálkában. Praktikusabb is így, könnyebb mindenkinek annyit szedni a tányérjába, amennyit szeretne.
2015. okt. 3. 14:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/11 A kérdező kommentje:

de akkor ti is szoktatok így járni?


azért lep meg, mert ha visszaemlékszem gyerekkoromra, nem kellett utánsózni a levest. nem lett sótlan attól, hogy tészta került bele.


olyan nálunk sosem volt szokás, hogy külön főzzük a tésztát. láttam már ilyet, de nekem furcsa volt.

ha egyben van, akkor is tud mindenki úgy szedni, hogy jó legyen neki. vagy több, vagy kevesebb levet vesz a merőkanálba.

a tészta meg percek alatt megszárad, és utána nem szívesen enném meg.

de az elsődleges ennél a külön főzésnél, hogy 2x annyi gázt használnék fel vele, mert két rózsán menne a főzés/melegítés. ezt meg nem akarom. így is elég sokat költünk gázra. elég levesesek vagyunk, azaz gyakran van nálunk leves, ez nem megoldás.

2015. okt. 3. 15:08
 4/11 anonim ***** válasza:
Igen, nekem is volt, hogy utána kellett sóznom, plusz zavarosabb lett a leves, mindenki küszködött a merőkanállal, hogy csak annyit szedjen, amennyit jóízűen megeszik. A tésztát a legkisebb lábosomban főzöm ki már jó ideje, elenyésző a gázfogyasztásban a különbözet, ha leszűröd a levest, az is hűl, újra kell forralni, úgyhogy tökmindegy. Azt is megteheted, hogy a levesből mersz ki egy kicsi lábosba, megfőzöd benne a tésztát, aztán hozzáöntöd ahhoz az adaghoz, amit egy kajára szánsz.
2015. okt. 3. 17:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/11 anonim ***** válasza:
A tésztát nem csak azért érdemes külön főzni, hogy könnyebb legyen szedni, hanem egyrészt zavarossá válhat tőle a leves, másrészt sokkal tovább eltartható a maradék leves tészta nélkül. Én a kifőtt tésztát tálkába teszem, és annyi levest öntök rá, hogy tocsogjon, így nem tud kiszáradni. A hűtőbe meg zárható dobozban teszem el másnapra.
2015. okt. 3. 17:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/11 anonim ***** válasza:
Ja, és a cérnametélt főzési ideje kb. 3 perc, takarék lángon, ez elenyésző gázfogyasztás.
2015. okt. 3. 18:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/11 A kérdező kommentje:

de amíg a víz felfő, azt is bele kellene számítani.

és ezt nem egyszer, hanem akár hetente többször. utána meg havonta sokszor.

sok kicsi sokra megy.

mindegy, ha a pénz nem számítana, nekem ez a külön megoldás akkor is furcsa, nem tetszik.

2015. okt. 3. 19:00
 8/11 anonim ***** válasza:
A tészta sok sót felvesz, ha valamit elsózok, teszek bele vastag pennét vagy canellonit, amit egyben ki tudok szedni, bár pazarlás, de párszor kisegített már. Húslevesbe orsótésztát szoktam tenni, én is külön főzöm, mert al dentén szeretem, nem szeretem, ha szétfő, azt sem ha zavarossá teszi a keményítő a levest.
2015. okt. 3. 20:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/11 A kérdező kommentje:

látom, ez a saját oldalad.

köszönöm, hogy segíteni próbálsz, de ez egy teljesen átlagos recept, semmi pluszt nem találtam benne.

igazából ennél még többet is teszek a levesbe, ennyitől még ízetlen is maradna.

2015. okt. 14. 19:59
 10/11 anonim ***** válasza:
Ki főzi bele a levesbe a tésztát? Marhaság, ráadásul sokkal hamarabb megromlik úgy a leves.
2018. okt. 12. 10:56
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!