Húslevest főztem házi tyúkból, de a húsát még lesütném. Nem szokott sikerülni úgy megsütnöm, hogy puha maradjon és ropogós is. Egyáltalán főzés után meg lehet finomra sütni?










HA megfözted a tyúkot, akkor utána már nem lehet normálisan megsütni, mert száraz és iztelen lesz.
A fött húsból csinálhatsz hússalátát, franciasalátaba is teheted, esetleg valamiféle tejfölös-sajtos mártással átsütöd, de nem igazán jó így sem.
Legközelebb csak az aprólékokat tedd a levesbe, a mellét-combját meg süsd meg (Vagy más módon készítsd el) fözés nélkül. Már csak azért is, mert a kérdésed alapján a levessel együtt nem eszitek a belefött húst, a leves ízét meg a csontos részek adják.










Nyugodtan süsd le a főzött tyúk alkatrészeket.
Azokat a részeket amiket sütni szeretnél ne akkor vedd ki a levesből amikor teljesen megfött. Ha már kicsit puha ,de még nem fött át teljesen akkor vedd ki a levesből.(olyan közepesen legyen fött)
A tepsit zsírozod ki (ha lehetőséged van rá ne disznó zsírt használj liba vagy kacsa zsírt.)Tedd a tepsibe húsokat fed le fóliával. A húst még a fólia alatt párold teljesen puhára. amikor a húsod megpuhult akkor vedd le fóliát ,és a tepsiben keletkezett szaftal locsolgasd meg . 2-3 szor 15 perecenként. Igy tuti,hogy nem lesz száraz és rágos a hús.
Én nagyimtól tanultam kakast is szoktam igy sütni ha levest készítek belőle.










Főzés után csak főtt tyúkhúst lehet enni, akár finoman is, valamilyen szósszal (vadasmártás, paradicsomszósz, tormamártás stb.)
Minden más íztelen (hisz a levesbe főtt ki a lelke ) belőle, sem sütve, sem rántva nem ugyanaz a végeredmény, mint nyershúsból.
Régi beidegződés a kettős hasznosítás..., de aki, évtizedeken át ezt tapasztalta, lehet, hogy ízlik neki, de lehet, hogy már nagyon is megunta.










Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!