Egy olyan receptet keresek, ami egy házi (fehér) kenyér és olyan, hogy este összekészítem a hozzávalókat, tepsire (nincs kenyérsütőm) rakom, és berakom a sütőbe (ki van kapcsolva) és beállítom, hogy pl. reggel 7 kor kezdje el sütni (tudja a sütő ezt a funkciót!) és akkor pl. 8, 1/2 9-re kész.
Egy ilyen receptet tudnátok mondani, amit este megcsinálok, reggel sül?
Ha este megcsinálod, reggelre a tészta túl kel, és ehetetlen lesz a kenyered.
2013. júl. 6. 20:56
Hasznos számodra ez a válasz?
2/8 anonim válasza:
Amit meg tudsz tenni, hogy a kenyeret megdagasztod, és kelesztés nélkül a hütöbe teszed éjjelre, ott reggelig megkel. Reggel 7-kor felkelsz röviden, beteszed a süröbe és alszol tovább.
Másként nem lehet megoldani, mert egy éjszaka alatt túlkel a kenyér szobahömérsékleten, és ehetetlen lesz sütés után.
2013. júl. 6. 22:10
Hasznos számodra ez a válasz?
3/8 anonim válasza:
Ilyen receptet nem tudok, viszont, ha benn hagyod egész éjjelre a sütőben, akkor reggelre túlkel, átgyúrod és kész a kovászod/öregtésztád, amit a következő kenyeredhez felhasználhatsz, és igazi parasztkenyeret tudsz sütni vele.
2013. júl. 6. 22:23
Hasznos számodra ez a válasz?
4/8 A kérdező kommentje:
Értem, kár.
Köszönöm a segítséget!
De, ha szobahőmérsékleten tönkremegy (túlkel), akkor a kenyérsütő gépekben miért van olyan funkció, hogy időzítve indul el/időzítve készül el?
Mert akkor ott is tönkre kéne mennie, hogyha pl. este belerakom a gépbe a hozzávalókat, beprogramozom, hogy reggelre legyen kész, akkor az is rossz lesz?
Mert, ha nem akkor lehet hogy veszek egy gépet!
Előre is köszönöm a segítséget!
2013. júl. 6. 22:59
5/8 lencsefőzelék válasza:
A kenyérsütőgép megcsinálja helyetted a dagasztást és a kelesztést, ezért működik ez a módszer. Mi sokszor sütünk így kenyeret, este belerakjuk a hozzávalókat: többféle lisztet, vizet, magvakat, sót, élesztőt, és reggelre kész a kenyér, csak ki kell venni a kenyérsütőből, hagyni vagy fél órát hűlni, és már lehet is falni. Frissen a legjobb, két-három naposan már elég tömör és száraz.
2013. júl. 7. 00:55
Hasznos számodra ez a válasz?
6/8 anonim válasza:
Ezt én sem értem, én is szoktam kenyérsütőben dagasztani és keleszteni, de ha nem veszem ki időben a keverőtálból, akkor túlkel, nem tudom hogyan működik ez az éjszakai program.
2013. júl. 7. 07:35
Hasznos számodra ez a válasz?
7/8 anonim válasza:
A kenyérsütönél úgy müködik az éjszakai program, hogy nem este dagasztja be a tésztát, hanem hajnalban, és utána süti. Tehát NEM a bedagasztott tészta áll egészéjjel a gépben, hanem a hozzávalók (liszt, élesztö, folyadék) és a legextrémebb esetben is az élesztö kezd kovászosodni, de a tészta nem csinál semmit, mert csak késöbb (hajnalban) lesz a lisztböl tészta.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!