Nagyon szeretnék igazi, , bolti" kenyeret sütni itthon, kenyérsütőgépem nincs, sem kemencém. Csak a sütő és én. Tudtok egy tényleg jó receptet, ami a legjobban hasonlít a pékek kenyerére?
Olyat mint a pékek kenyere nem fogsz tudni sütni, de igazi házi parasztkenyeret lehet sütőben is.
1 kiló liszthez, 5 deci vízben futtatsz fel élesztőt(2-3dkg), + só. Összedagasztod, és hagyod este kelni. Átdagasztod megint reggel, 1 órát hagyod kelni. Sütőt előmelegíted 200-220 fokra (lehető legmagasabb hőfok, hiszen kemencében is több száz fokon sül), és egy mélyebb tepsibe teszel be vizet - a pékek amennyire tudom, gőzbefecskendezéses sütővel sütik, ezzel tudod azt helyettesíteni, a gőz megakadályozza hogy kőkemény legyen a külseje - ,.
A kenyeret bevagdosod ízlésed szerint, megkened egy kis vízzel és sütés. 20 perc után kiszoktam venni, megint megkenegetem vízzel , és még 15 percig sütöm nagyjából.
Miután kivettem, utoljára megkenegetem vízzel, és hagyom picit hűlni, esetleg bele csavarom egy konyharuhába, hogy visszább puhuljon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!