Kaptam ajándékba házi füstölésű mély vörös sonkát csonttal. Egészség szempontjából: Meg kell -e evés előtt főzni, vagy így is fogyasztható?
Figyelt kérdés
A botulizmus miatt kérdezem, mert megkóstoltam és amúgy finom puha omlós íze van, mint a Serrano sonkának.2013. márc. 31. 12:04
1/5 anonim válasza:
Én mindig megfőzöm vagy megsütöm szeletekre vágva tojással(ham and eggs), mert a sonkát csak sózzák, pácolják, füstölik, szerintem kockázatos így enni.
2/5 anonim válasza:
Ha normálisan kezelt, sózott, hagyományosan föstölt a sonka , természetesen lehet nyersen is fogyasztani.
Mindig húsvétkor kezdtük meg az első (decemberi vágású disznó )sonkát. sokkal jobban szeretem nyersen a mai napig, mint főzve.
persze, ez lehet, hogy csak az én furaságom.
retek, zöldhagyma, finom sonka, puha kenyér és kit érdekel a zord idő ...:)
3/5 anonim válasza:
Ha rendesen, hosszú ideig, megfelelő pácolás után füstölték, akkor semmi bajotok nem lesz.
4/5 doboszoli válasza:
Nézd, nem voltam ott a gyártásnál, de ha az alapvető állat egészségügyi, és higiéniás szabályokat betartották, akkor simán ehető "nyersen".
Gondoljunk csak a füstölt kolbászra, a tatárra.
Ennyit kockáztatni kell!D))
5/5 A kérdező kommentje:
Köszi a bátorítást, hát ettem belőle ... meglátjuk!! :-)
2013. ápr. 2. 11:09
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!