3 éves kisgyermekemnek a kézfeje, a csuklója, az arca, halántéka, enyhén a szemhéja ekcémás. Nagyon vörös berepedezett a bőre. A szteroidos krém sem segít, babé atópiás krém sem használ. Mit ajánlanátok?
Ki kéne deríteni, hogy mi okozza az ekcémát, és az okot megszüntetni, vagy legalábbis visszafogni, amennyire lehet. A különböző krémek csak ideig-óráig hatnak.
Voltatok már allergia vizsgálaton? Gasztroenterológián?
Ez az a betegség, amire szerintem nincs gyógymód :( mondom ezt úgy, hogy én már 30 éve ekcémás vagyok... könnyű azt mondani, hogy kísérletezzük ki, hogy mitől jön elő...
Ami eszembe jutott a kérdésedről: tuti, hogy ekcéma? Mármint orvos diagnosztizálta, vagy csak te gondolod úgy? Viszket is neki, vagy "csak" berepedt. Azért kérdem, mert nekem pl. csak és kizárólag a steroidos krém segít, nem is töményen, hanem a bekevert gyógyszertári. Mindent kipróbáltam és semmi, a steroidossal két napig kenem és elmúlik. Ezért furcsállom, hogy még az sem segít nálatok.
Ill. most nekem is, férjemnek is, és a fiamnak is vannak hasonló száraz, berepedt foltjaink, én úgy gondolom, hogy a hidegtől, vagy a túlklórozott víztől. Erre valami zsíros krémet használunk. A sudokrémet próbáltad már? sokan istenítik, hogy mindenre jó.
Illetve nem tudom mennyi tejet iszik a gyerkőc, talán az is segíthet, ha kicsit tejmentesre fogod, mármint tejet direktbe, joghurtot nem eszik.
Hirtelen ez jutott az eszembe, krémet sajnos nem tudok ajánlani, mert mondom, nekem ekcémára csak a sterodid :-(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!