3 éves kisgyermekemnek a kézfeje, a csuklója, az arca, halántéka, enyhén a szemhéja ekcémás. Nagyon vörös berepedezett a bőre. A szteroidos krém sem segít, babé atópiás krém sem használ. Mit ajánlanátok?
Első vagyok.
Nálunk igaz nem ekcémásak a tünetek, de a tejfehérje allergia szója allergiával jár együtt.
Próbáljátok ki, hogy nem adsz neki semmilyen szóját tartalmazó ételt.
Helyette rizstej és zabtej.
Az én gyerekem is 3 éves, és nem olyan nagy ördöngösség a tej és szója mentes diéta.
Sok mindent meg kell azonban tanulni, mert rengeteg dologba tesznek szóját, vagyis szója lisztet pl.
Pék árukat, minden lisztet tartalmazó ételt, és mindent át kell vizsgálni...
Ha gondolod, írj még, szívesen segítek, ebbe már belejöttünk...
Amúgy ovis? Mert sajnos ott is mindent kapnak.
Én magam viszem az ételét minden nap...
a sudokrémet véletlenül se használd ekcémára, mert az szárít, tehát nem hogy nem használ, csak rosszat tesz!
az ekcémát hidratálni kell, zsirosítani, pl nagyon jó a shea vaj
a szteroidos krém hatása pár nap múlva látszik csak, 3-5 nap
orvos írta elő ezt a diétát, vagy csak magadtól iktattad ki a kajákat?
az én kisfiam ekcémás, de nem étel, vegyszer okozza, hanem a tél, vagyis a hideg idő és az alacsony páratartalom, neki csak télen jön elő, novembertől áprilisig tart
a tied is egyelőre csak ott ekcémás, azokon a testrészein, amelyek nincsenek ruhával fedve, mert a hidegnek ezek vannak a legjobban kitéve.
hidratáld a bőrét, és a fürdés rövid ideig tartson,
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!