Lehet így főzni a húslevest?
tehetsz bele nyugodtan, egy jó kis finom vegyes levesed lesz, semmi baja nem lesz. én is szoktam olyat, hogyha maradék sertés karajcsontot, csirkefarhátat, marhaszegyet találok a fagyasztóban "elfekvőbe" amik egyesével kevés lenne levesnek de együttesen kiadják az adagot. finom vegyes húsleves lesz belőle, mindegyiknek érvényesül a fő értéke.
2016. márc. 26. 21:52
Hasznos számodra ez a válasz?
2/10 A kérdező kommentje:
Szuper! Akkor a marhanyakat is beledobhatom a tyúk mellé egyből? Nem kell előfőzni vagy ilyesmi, ugye? Nem lesz tőle véres a leves? Bocsi a hülye kérdésekért, de nem vagyok valami nagy ász a konyhában.
persze, egyszerre felteheted! mitől lenne véres a leve?? egy jó húsleves min. 3 órán át fő, az alatt nincs hús ami véres maradna! (de minnél több annál finomabb, nálam 5-6 órát fő egy húsleves)
2016. márc. 26. 22:20
Hasznos számodra ez a válasz?
4/10 A kérdező kommentje:
OKé, köszönöm a segítséget! :)
Én is szoktam vegyes húsból levest főzni.Szerintem annál finomabb minél többféle és minél több hús van benne.Marhahúst vágd kisebb darabokra mert nehezebben puhul,ennyi.Egyszerre tedd a hideg vízbe az elején.
Ha kettőtöknek főzöl akkor ebből jó sok levesed lesz.Én a kész húslevest tészta nélkül le szoktam fagyasztani.Főtt húst tudnád "újrahasznosítani" pl.:húskrémnek,gyümölcsmártással felszeletelve,salátába belekockázva... vétek lenne kidobnod.Sok sikert,jó étvágyat hozzá.
2016. márc. 26. 22:27
Hasznos számodra ez a válasz?
Nálam most fő a holnapi húsleves,mert nem férek el a tűzhelyen holnap.Isteni illata van kb.4 órát tuti főzöm alig mozogva:-)
2016. márc. 26. 22:30
Hasznos számodra ez a válasz?
7/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm neked is! A husit semmiképpen nem dobom ki, csak nem mi esszük meg. :)
Csontból csontleves, csicsókából csicsókaleves, húsból húsleves... Nü?
2016. márc. 27. 05:22
Hasznos számodra ez a válasz?
Tudom, már késő, de a húsok különbözősége miatt nem lehet egyszerre feltenni. A szakaszos főzés a megoldás, de akkor nem lesz lesz kristálytiszta átlátszó, viszont nagyon finom a vegyes húsoktól. A marhával kell kezdeni, nemsokára mehet bele a tyúk, legvégül a combok.
De tényleg ebből a mennyiségből egy kondér levesed lett szerintem. :D
2016. márc. 27. 17:21
Hasznos számodra ez a válasz?
10/10 A kérdező kommentje:
Végül egyszerre tettem fel, de a marhahúsból csak kb. 35 dkg került bele két db-ban. Szép tiszta, és nagyon finom leves lett belőle, kb. 2 l-es adag ment is a fagyasztóba. :)
Kapcsolódó kérdések: