Letakarva, vagy fedő nélkül kell főzni a húslevest? (húsos sertéscsontból főzöm)
Figyelt kérdés
2014. máj. 17. 10:46
1/13 anonim válasza:
letakarva, különben elfő a leve és kocsonya lesz
2/13 A kérdező kommentje:
köszi
2014. máj. 17. 11:01
3/13 anonim válasza:
mi sose takarjuk le, és még soha nem lett belőle kocsonya...
5/13 anonim válasza:
Fedő nélkül! -lassan, éppen csak gyöngyözzön! Ha fedő alatt főzöd, csúnya, zavaros lesz!
6/13 anonim válasza:
Fedő nélkül szigorúan! A húsleves lényege a lassan gyöngyöző főzés, fedő alatt kb. rotyog... kocsonya meg akkor lesz, ha lehűl és sok benne a csont, de felmelegítéskor újra folyékony lesz, ilyen a jó leves.
7/13 anonim válasza:
Természetesen fedő nélkül, nagyon lassan -órákon át- gyöngyöztetve.
8/13 anonim válasza:
szerintem, ha félig teszed rá a fedőt az is jó. lehet fedő nélkül is, de én félig szoktam lefedni, hogy ne gőzőlje be az egész konyhát, de nagyon alacsony tűzön kell főzni.Keresztbe teszek 1 fakanalat a lábos tetejére, és arra teszem a fedőt. Van aki kuktába főzi a húslevest, de nem vagyok híve ennek.
9/13 anonim válasza:
mindig fedő nélkül csináljuk és az íze és színe is gyönyörű
10/13 anonim válasza:
Aki főzi, nyilván tudja, ismeri a jelenséget. a húsleves tetején (akár a kocsonyán ) egy vékony bőrszerű zsír réteg keletkezik, ami alatt szép csendesen forrdogálhat az alapanyag.
Ez, mintegy "fedőt" képez felette, kevésbé párolog, és nem gőzölög feleslegesen.
ezért pl soha nem is keverhetjük, így a tisztaságát is megóvjuk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!