Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Letakarva, vagy fedő nélkül...

Letakarva, vagy fedő nélkül kell főzni a húslevest? (húsos sertéscsontból főzöm)

Figyelt kérdés
2014. máj. 17. 10:46
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
0%
letakarva, különben elfő a leve és kocsonya lesz
2014. máj. 17. 10:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/13 A kérdező kommentje:
köszi
2014. máj. 17. 11:01
 3/13 anonim ***** válasza:
92%
mi sose takarjuk le, és még soha nem lett belőle kocsonya...
2014. máj. 17. 11:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/13 anonim ***** válasza:
10%
az olyan is lehet
2014. máj. 17. 11:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/13 anonim ***** válasza:
95%
Fedő nélkül! -lassan, éppen csak gyöngyözzön! Ha fedő alatt főzöd, csúnya, zavaros lesz!
2014. máj. 17. 11:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/13 anonim ***** válasza:
94%
Fedő nélkül szigorúan! A húsleves lényege a lassan gyöngyöző főzés, fedő alatt kb. rotyog... kocsonya meg akkor lesz, ha lehűl és sok benne a csont, de felmelegítéskor újra folyékony lesz, ilyen a jó leves.
2014. máj. 17. 11:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/13 anonim ***** válasza:
100%
Természetesen fedő nélkül, nagyon lassan -órákon át- gyöngyöztetve.
2014. máj. 17. 12:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/13 anonim ***** válasza:
90%
szerintem, ha félig teszed rá a fedőt az is jó. lehet fedő nélkül is, de én félig szoktam lefedni, hogy ne gőzőlje be az egész konyhát, de nagyon alacsony tűzön kell főzni.Keresztbe teszek 1 fakanalat a lábos tetejére, és arra teszem a fedőt. Van aki kuktába főzi a húslevest, de nem vagyok híve ennek.
2014. máj. 17. 13:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/13 anonim ***** válasza:
100%
mindig fedő nélkül csináljuk és az íze és színe is gyönyörű
2014. máj. 17. 15:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/13 anonim ***** válasza:
94%

Aki főzi, nyilván tudja, ismeri a jelenséget. a húsleves tetején (akár a kocsonyán ) egy vékony bőrszerű zsír réteg keletkezik, ami alatt szép csendesen forrdogálhat az alapanyag.

Ez, mintegy "fedőt" képez felette, kevésbé párolog, és nem gőzölög feleslegesen.

ezért pl soha nem is keverhetjük, így a tisztaságát is megóvjuk.

2014. máj. 17. 18:27
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!