Van másfél kiló egybe pulykacombom. Bepácoltam. Egybe akarom sütni fedő alatt sütőben. Kb mennyi a sütési ideje?
A pulyka bébipulyka, vagy nagyobb?
Ha bébipulyka, akkor pácolva forró sütőben elég neki egy óra, ha kicsit idősebb, de nem öreg, akkor kb másfél óra max. Mondjuk ez gázsütőre igaz, villannyal passzolom, de ez is befolyásolja.
Nagy általánosságban a hús súlyával megegyező a sütési idő. persze ezt sokminden befolyásolja pl a jószág kora is. de anyakönyvi kivonatot nem adnak mellé:) ha bepácoltad, akkor már sokat tettél a puhulás érdekében.
zsiradékkal kikent tepsibe egy kis vizet adva alá szerintem is egy másfél-két óra.
közben egyszer-kétszer megfordítani. végső teendő a villapróba, ha könnyen belemegy, akkor már csak piros-ropogósra kell sütni.
ha kész, kicsit pihentetni kb 10 percet, és lehet szépen
szeletelni.
Igen nagyon jó ötlet!!! én is szoktam egybe lapockát átkötözni, mint a sonkát. így egy szép egybesült lesz belőle. a cérnát még melegen kell leszedni.utána a pihentetés, hogy szépen szelhető legyen.
ha nagyon cafrangos a másik fele, szedd le, és egy ragulevesbe jó lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!