Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Van másfél kiló egybe pulykaco...

Van másfél kiló egybe pulykacombom. Bepácoltam. Egybe akarom sütni fedő alatt sütőben. Kb mennyi a sütési ideje?

Figyelt kérdés
2012. dec. 29. 14:35
1 2
 1/14 A kérdező kommentje:
Tudok főzni, ezt sertésből simán tudnám, de pulyka felső combot még nem csináltam, de ezt rendelték a Gyerekek vadas szósszal, zsemlegombóccal. Mustár, só, bors- oliva van rajta, és babér.
2012. dec. 29. 14:51
 2/14 anonim ***** válasza:
70%
Szerintem kell neki 2 óra 180 fokon. Csirkének is kell másfél óra abból indulj ki, a pulykahús masszívabb valamivel.
2012. dec. 29. 14:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/14 anonim ***** válasza:
100%

A pulyka bébipulyka, vagy nagyobb?


Ha bébipulyka, akkor pácolva forró sütőben elég neki egy óra, ha kicsit idősebb, de nem öreg, akkor kb másfél óra max. Mondjuk ez gázsütőre igaz, villannyal passzolom, de ez is befolyásolja.

2012. dec. 29. 15:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/14 anonim ***** válasza:
100%

Nagy általánosságban a hús súlyával megegyező a sütési idő. persze ezt sokminden befolyásolja pl a jószág kora is. de anyakönyvi kivonatot nem adnak mellé:) ha bepácoltad, akkor már sokat tettél a puhulás érdekében.

zsiradékkal kikent tepsibe egy kis vizet adva alá szerintem is egy másfél-két óra.

közben egyszer-kétszer megfordítani. végső teendő a villapróba, ha könnyen belemegy, akkor már csak piros-ropogósra kell sütni.

ha kész, kicsit pihentetni kb 10 percet, és lehet szépen

szeletelni.

2012. dec. 29. 17:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/14 A kérdező kommentje:
Elég csunyán lett bontva - nem mi általunk - arra gondoltunk, hogy spárgával össze kéne kötözni. Erről mi a vélemény. A cakkos részek kerüljenek belülre? Jobban lehet majd szeletelni? Igy kiteritve olyan mint egy felmosórongy. Szebb formát kéne adni neki,fene a hentes kezét.
2012. dec. 29. 17:31
 6/14 anonim ***** válasza:
70%

Igen nagyon jó ötlet!!! én is szoktam egybe lapockát átkötözni, mint a sonkát. így egy szép egybesült lesz belőle. a cérnát még melegen kell leszedni.utána a pihentetés, hogy szépen szelhető legyen.

ha nagyon cafrangos a másik fele, szedd le, és egy ragulevesbe jó lesz.

2012. dec. 29. 17:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/14 anonim ***** válasza:
Még egy tipp, ha már úgy is össze kell göngyölni, ha esetleg van aszalt szilvád otthon, nyugodtan beletehetsz a közepébe pár szemet. finom is és mutatós is felszeletelve.
2012. dec. 29. 17:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen. Spárgám van. Azért nem lesz benne semmi, mert vadas szószt kap zsemlegombóccal. Máskor marhából csinálnám, de külön kérés volt a gyerekek részéről hogy ebből az ergye madárból készüljön.
2012. dec. 29. 18:08
 9/14 A kérdező kommentje:
A vadasos is én voltam, ezt is köszönöm .
2012. dec. 29. 18:10
 10/14 anonim ***** válasza:
Szívesen:) egy másik kérdésnél leírtam az én szokásos vadasmártásomat is, épp az előbb:)a húst mindenképpen külön süsd, az a biztos pulyka esetében.
2012. dec. 29. 18:11
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!