Bográcsra milyen fából lehet/érdemes fedőt készíteni?
A pörköltekre, gulyásra szerintem is indokolt a fedő.
Gyorsítja a fövést, ezenkívül mintegy "visszaforgatja" a képződő gőzt, így kevesebb vízzel kell pótolni, ill. kevesebbszer.
Ha ragaszkodsz a fa fedőhöz, mindenképp keményfát,(tölgy, bükk, akác, kőris) válassz, és az első használat előtt étolajjal "avasd be", így már nem veszi be annyira az ízeket.
Én saválló lemezből készíttetném.
Ragaszkodsz a fához? Mert az csak akkor jó ha "egy" anyagból van elkészítve, tehát nincs toldva, mert akkor talán tovább tart. A gőz felett lehet, hogy így is vetemedni fog egy akkora felület.
Én vettem a boltban zománcozott bográcsfedőt és azt használom.
Fedő alatt lábszárból a pörkölt...
ha nem bográcsban, hanem fönt a gáztűzhely tetején főzöm, akkor födő alatt.
De az nekem így is, úgy is mindig nagyon ízlik, nálam a pörköltek királya! :))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!