Másfél kg pulykamell filéből milyen főételt javasoltok karácsonyi ebédre?
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Kalóriaszegényet nem tudok, de nagyon finomat igen. én is ezt készítek egyik napra. aszaltszilvás-gombás-zsemlés töltelékkel töltött pulyakamellszeleteket, baconba tekerve.melegen-hidegen nagyon finom, szépen tálalható ízletes főétel.
kalóriszegénynek esetleg hirtelen elősütném, majd sütőben fólia alatt megpuhítanám.
ehhez különféle párolt zöldségeket készítenék, brokkoli, lilakáposzta, gomba, sárgarépa, vagy valami mix , akár kukoricás is.
vagy gyümölcsöket párolnék-sütnék mellé, ananász, körte,
narancsszósz ... stb.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Egybe is megsütheted . Csak jól füszerezd be és tüzdeld meg szallonnával, hogy ne száradjon ki.
Vagy aszalt szilvával göngyölveis sütheted.
De gesztenyével és aszalt gyümölcsökel is megtöltheted..
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
1. Szeld fel, klopfold ki, sózd be. Majd az egyik oldalát kend meg vastagon mustárral, az egyik végébe tégy egy csirkemájat (előtte lobogó sós vízben a vérét forrald ki).
A hússzelet másik végét ráhajtod, és az egészet beleteszed egy csík alufóliába. A fólia széleit szorosan tekerd fel, csak kevés helyet hagyj benne a husinak.
Bő forró zsírban, 20 percig és nem tovább !!!! sütöd, közben egyszer átfordítod.
A feltekert fólia résein keresztül kevés zsíradék beszivárog a husihoz, ettől szép piros, ropogós lesz. Lapáttal tudod kiszedni, a pecsenyés tálra minden db-ot srégen félbevágva tudod szépen teríteni.
Valami köret + savanyú mellé.
2. Felcsíkozod, besózod, lisztben átforgatva, bő zsírban hirtelen megsütöd.
Ettől kezdve, vagy:
- lecsós alapot készítel, belerakod a sült husit és egy kicsit összefőzve, főtt rizs, vagy hasonlókkal tálalod
- sajtmártás készítel, abba rakod bele a sült husit ...
- fokhagymás-tejfölös (stb. akármilyen) mártásba rakod vissza
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
ez fincsi nagyon,már próbáltam:) Mással is lehet mint tésztával persze ha az nem épp ünnepi:)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
Ha nagyon ragaszkodsz a kalória-szegény recepthez, akkor befűszerezed, és különböző zöldségekkel (répa, karfiol, borsó stb.) együtt párold meg a husi-szeleteket is. A párolás során összeérnek az ízek. A többi már csak tálalás kérdése lesz.
Mellé készíthetsz paradicsom-salit, vagy adhatsz céklát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!