Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Pulykahús túróval? Hogyan...

Pulykahús túróval? Hogyan fűszerezzem?

Figyelt kérdés
Gondoltam tepsibe teszem a húst, és a tehéntúrót mellé... vagy rá? Vagy alá? És mit tegyek még bele? Aki készített már hasonlót, megírná a tapasztalatait?

2012. júl. 18. 09:58
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
36%

Nem értem!

Tegnap is volt valaki (talán éppen te), aki a túrót különböző "hőkezelésnek" akarta alávetni!

Tudomásom szerint a tejtermékeket, így a túrót is azért szoktuk lehetőleg hideg helyre tenni, hogy ne romoljanak meg.

Túrós tésztát, hasonlót is, nézd meg, mi lesz a túróból, ha ki tudja meddig sütöd-főzöd?

Arról nem is beszélve, vajon milyen fajta erjedési folyamatok indulnak be benne, és a szalmonella, stb. bacik a hő hatására mikor kezdenek kifejlődni benne?

Személy szerint semmi szín alatt nem kezdenék el túrót sütni-főzni, ráadásul elrontani vele a fincsi husit.

2012. júl. 18. 10:42
 2/12 anonim ***** válasza:
51%

1-es vagyok!

Persze, ha belegondolunk, hogy a túró-gombócot is főzzük, meg biztosan van még egy-két olyan kaja, szóval nem tudom.

No pl. süsd meg a pulykahusit a sütőben befűszerezve, és közben készítsd el a túrógombócot köretként, és pl. egy fokhagyma-, vagy sajtmártást összekötőnek a kettőhöz.

Milyen ötlet???

2012. júl. 18. 10:48
 3/12 A kérdező kommentje:
Hát igazából én nem értem teljesen, hogy mire céloztál, hiszen rengeteg túrós sütemény, tészta, akármi van, a tejtermékeket rendszeresen használjuk sütéshez. Ne mondd, hogy még sosem ettél túrós rétest. De az ötletet köszönöm, nagyon jól hangzik!
2012. júl. 18. 12:12
 4/12 anonim ***** válasza:
Érdekes , az első válaszoló tegnap azt írta megcsinálta a túróval töltött paradicsomszószos töltöttpaprikát...
2012. júl. 18. 12:38
 5/12 anonim ***** válasza:

1-es vagyok!

Igazad van, valóban, nem tudom miért van-volt bennem ez az ellenállás a túró sütése-főzése ellen.

De ahogy itt már helyesbítettem is, a túrógombóc esetében is erőteljesen "hőkezeljül" a túrót. Talán túlzottan bennem van az, hogy megerjed, savat ereszt stb.

:D

A tegnapi kérdező a végén azt írta, hogy mégsem csinálta meg, félt attól, hogy nem lesz jó, amit kitalált. Én írtam poénból, hogy megcsináltam. Jót nevettünk a végén.

2012. júl. 18. 13:29
 6/12 anonim ***** válasza:

Jaa! Azt ötlet, hogy túrógombóc a pulykasülthöz mártással, de a gombócot nem képzeltem zsemlemorzsába forgatni, csak kifőzni.

Ha megcsinálod, írd meg, milyen lett!

2012. júl. 18. 13:31
 7/12 doboszoli ***** válasza:

Értem én, hogy kísérletezzünk, de azért ne akarjunk mindent mindennel összefőzni.

Mondjuk nálam már a túrós csuszával tálalt pörkölt is súrolja a perverzitás határát..DD)

2012. júl. 18. 13:52
 8/12 A kérdező kommentje:
Na jó bocsánat, de végül nem azt csinnáltam meg, mert az itthon lévő alapanyagokból kellett gazdálkodnom... így lett kapros-túrós husi... egy perc alatt eltüntette a család :-)
2012. júl. 18. 20:55
 9/12 doboszoli ***** válasza:

Ne érts félre, ha ízlett, kitaláltál valamit, ami ás mint a megszokott.

Gratulálok hozzá!!!

2012. júl. 18. 21:30
 10/12 A kérdező kommentje:
Jaj kösziii!!
2012. júl. 18. 23:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!