Pulykahús túróval? Hogyan fűszerezzem?
Nem értem!
Tegnap is volt valaki (talán éppen te), aki a túrót különböző "hőkezelésnek" akarta alávetni!
Tudomásom szerint a tejtermékeket, így a túrót is azért szoktuk lehetőleg hideg helyre tenni, hogy ne romoljanak meg.
Túrós tésztát, hasonlót is, nézd meg, mi lesz a túróból, ha ki tudja meddig sütöd-főzöd?
Arról nem is beszélve, vajon milyen fajta erjedési folyamatok indulnak be benne, és a szalmonella, stb. bacik a hő hatására mikor kezdenek kifejlődni benne?
Személy szerint semmi szín alatt nem kezdenék el túrót sütni-főzni, ráadásul elrontani vele a fincsi husit.
1-es vagyok!
Persze, ha belegondolunk, hogy a túró-gombócot is főzzük, meg biztosan van még egy-két olyan kaja, szóval nem tudom.
No pl. süsd meg a pulykahusit a sütőben befűszerezve, és közben készítsd el a túrógombócot köretként, és pl. egy fokhagyma-, vagy sajtmártást összekötőnek a kettőhöz.
Milyen ötlet???
1-es vagyok!
Igazad van, valóban, nem tudom miért van-volt bennem ez az ellenállás a túró sütése-főzése ellen.
De ahogy itt már helyesbítettem is, a túrógombóc esetében is erőteljesen "hőkezeljül" a túrót. Talán túlzottan bennem van az, hogy megerjed, savat ereszt stb.
:D
A tegnapi kérdező a végén azt írta, hogy mégsem csinálta meg, félt attól, hogy nem lesz jó, amit kitalált. Én írtam poénból, hogy megcsináltam. Jót nevettünk a végén.
Jaa! Azt ötlet, hogy túrógombóc a pulykasülthöz mártással, de a gombócot nem képzeltem zsemlemorzsába forgatni, csak kifőzni.
Ha megcsinálod, írd meg, milyen lett!
Értem én, hogy kísérletezzünk, de azért ne akarjunk mindent mindennel összefőzni.
Mondjuk nálam már a túrós csuszával tálalt pörkölt is súrolja a perverzitás határát..DD)
Ne érts félre, ha ízlett, kitaláltál valamit, ami ás mint a megszokott.
Gratulálok hozzá!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!