Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Vendégváró húsételnek mit...

Vendégváró húsételnek mit javasoltok? Könnyen, gyorsan készíthetőt?

Figyelt kérdés
2012. szept. 26. 10:55
 1/7 anonim ***** válasza:

fasirt golyó, töltött csirke comb, dagadó,

stefánia,

pikáns csirke szárny, BBQ oldalas,

2012. szept. 26. 10:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim ***** válasza:

Egyik kedvencem:

Kellő mennyiségű csirkemellet, vagy filézett combot, vagy bármilyen húsfilét vékony csíkokra vágsz, sózod, borzosod és bekened őrölt köménnyel. 1-2 órát állni hagyod, majd egy nagy serpenyőben megpirítod kevés vajon. Amikor mind megpirult, az összeset visszaborítod a serpenyőbe, leöntöd annyi fehérborral, hogy nagyjából ellepje, letakarod, és kb 20 percet hagyod ott rotyogni. Utána leveszed a fedőt, megtisztítasz/megpucolsz pár tetszőleges gyümölcsöt, és amikor kevés bor van rajta, bedobod a felkockázott gyümölcsöket mellé. Még melegen tálald. Hozzá tepsiben sült fűszeres burgonya, rizs, krokett... szinte bármi jó.


Vagy pácolj be friss zöldfűszerek felhasználásával húst, hagyd állni pár napot, és grillezd meg sütőben.


Egy finom pác serpenyőben sült húsokhoz:

Egy nagy pohár tejföl (vagy kicsi, mennyiségtől függ), pár gerezd reszelt fokhagyma, bazsalikom, oregano, majoranna, só, bors, fél citrom leve, vagy 2 ek citromlé, 2 ek olívaolaj - összekeverni, beledörgölni a hússzeletekbe, és pár napig hűtőben érlelni.


Csípős-mézes csirkeszárnyak? Ízekre szedsz kellő mennyiségű csirkeszárnyat előtte való nap, besózod, összekeversz pár kanál mézet pár kanál házi csípős paprikakrémmel, esetleg erős pistával és egy kis vízzel, rákened a húsokra, és egy napig hagyod, majd tepsiben kis zsiradékon megsütöd.

2012. szept. 26. 11:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 anonim ***** válasza:
2-es vagyok, a sajtos-tejfölös hús is nagyon jó, azt lehet csirkéből, disznóból, ami épp van.
2012. szept. 26. 11:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm, a tejfölös pác nagyon tetszik.
2012. szept. 26. 11:20
 5/7 Penszy ***** válasza:
csirkemell torta?!
2012. szept. 26. 12:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 anonim ***** válasza:

Én szoktam csinálni muffinformában sült tésztákat.

Megcsinálom hagyomácsosan a bolognai/carbonara/sajtos csirkemelles ... tésztát, majd vajjal kikent muffinformában megsütöm (szoktam a tetejére sajtot is tennei, még sütés előtt). Kicsit hagyom hülni, majd kiveszem a formából.

Nálunk nagy kedvenc.

2012. szept. 26. 12:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 anonim ***** válasza:

csirkecombból csinálsz egy jó pörköltet, kicsontozva ledarálod, vagy apróra vagdalod.

finom fűszeres legyen egy kis tejföllel szaporítható is.

míg fő sütsz palacsintákat, ezekbe töltöd a húst. a két végét bedugod, mint a töltöttkáposztának. bepanírozod, és akkor sütöd ki, amikor kedved tartja.

bármilyen körettel, savanyúsággal, tartárral nagyon finom.

hidegen is finom, srébe vágva hidegtálra is passzol, pl majonézes krumplival.

2012. szept. 26. 12:49
Hasznos számodra ez a válasz?

További kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!