Miért habzik a zsír?
Előfordult régebben is, hogy rántott hús sütésekor némileg habzott a zsír.
De ami ma történt.... Egy "égetett tészta" alapból készített sütit sütöttem, de olyan szinten habzott a zsír, csak nőtt és nőtt a hab, ahogy belenéztem újabb sütnivalót, hogy mãr kifutott! El kellett zárni, nagyobb edénybe tenni..
Abból ugyan már nem futott ki, de az alul lévő zsír magasságának vagy 4-5szöröse volt a hab, és a sütiket se láttam a habban, ki kellett emelgetnem, hogy lássam megsültek-e. Borzasztó volt! Végén még már égett szag lett.
Mi okozza a zsír ekkora méretű habzását???
Hogy előzhető meg?
*ahogy beleTETTEM újabb sütnivalót,
(Bocs, teló átírt.)





Zsír. Nem olaj, hanem zsír....
Nem volt előtte más sütve benne. Hentesnél vásárolt zsír. És nagyon szép fehér volt, nem túlsütötten vettem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!