Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Miért habzik a zsír?

Miért habzik a zsír?

Figyelt kérdés

Előfordult régebben is, hogy rántott hús sütésekor némileg habzott a zsír.

De ami ma történt.... Egy "égetett tészta" alapból készített sütit sütöttem, de olyan szinten habzott a zsír, csak nőtt és nőtt a hab, ahogy belenéztem újabb sütnivalót, hogy mãr kifutott! El kellett zárni, nagyobb edénybe tenni..

Abból ugyan már nem futott ki, de az alul lévő zsír magasságának vagy 4-5szöröse volt a hab, és a sütiket se láttam a habban, ki kellett emelgetnem, hogy lássam megsültek-e. Borzasztó volt! Végén még már égett szag lett.


Mi okozza a zsír ekkora méretű habzását???

Hogy előzhető meg?



tegnap 19:24
 1/4 A kérdező kommentje:

*ahogy beleTETTEM újabb sütnivalót,


(Bocs, teló átírt.)

tegnap 19:26
 2/4 anonim ***** válasza:
26%
Valószínüleg használt, szennyezett olaj volt, vagy túl nedves volt, amit beletettél
tegnap 20:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/4 anonim ***** válasza:
Valószínűleg sült zsír volt és túlsütötték.
ma 08:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/4 A kérdező kommentje:

Zsír. Nem olaj, hanem zsír....


Nem volt előtte más sütve benne. Hentesnél vásárolt zsír. És nagyon szép fehér volt, nem túlsütötten vettem.

ma 08:47

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!