Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Sült étkezési zsír bejglibe?

Sült étkezési zsír bejglibe?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Lehet nagyon amatőr kérdés, de baj, ha a bejgli tésztájába sült étkezési zsír került?

Korábban a fehér színű, “kocka alakú” zsírt használtam édes süteményekbe (az nem volt itthon, én meg automatikusan használtam azt a zsírt, ami a hűtőben volt), és most elbizonytalanodtam, nem lesz-e a sült zsírtól mellékíze.

(Arányokat tekintve amúgy 600g liszthez ment 60 g zsír, a többi zsiradék az vaj).

Köszi előre is! :)

ma 10:12
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
88%

Tehát olyan zsírt használtál, amiben már sütöttél pl. húst, leszűrted és abból ment a bejglibe?

Ha igen, akkor lesz mellékíze.

ma 10:23
 2/18 anonim ***** válasza:
80%
Én vennék friss zsírt
ma 10:25
 3/18 anonim ***** válasza:
86%

Ő nem arra gondol, hogy sütött husikát és annak a zsírját használná fel, hanem boltban lehet kis vödrökben kapni sült zsírt. Én csak olyant használok, és semmi furcsát, szokatlant nem éreztem semmin.

A másik fajta aminek az „alcíme” sertés olvasztási anyag számomra a semmire sem jó dolog.

ma 10:29
 4/18 anonim ***** válasza:
72%
2, úgy tűnik a kérdésből, hogy a kérdező már bekeverte a használt zsírral a tésztát. Talán sülnek is a bejglik. A kérdés az volt, hogy átüt-e az ízen a sült zsír íze. Szerintem igen.
ma 10:30
 5/18 anonim ***** válasza:
100%
3, ja, így értem. Akkor visszavonom, én olyat nem használtam még sose.
ma 10:31
 6/18 anonim ***** válasza:
82%
4, hinnye, igazad van, milyen figyelmetlen vagyok bocsesz xd
ma 10:31
 7/18 Hovarju ***** válasza:
60%
Semmi baja sem lesz. Én is használtam már ilyet, amikor nem volt más. Nem érződött a süteményen az íze.
ma 10:56
 8/18 anonim ***** válasza:
51%
Nyilván kevesebb kell bele mint egy margarinból.Rossz nem lesz de inkább más zsiradékot vajat vagy margarint részesítek előnyben.
ma 10:57
 9/18 anonim ***** válasza:
28%
Ha előtte sütöttél benne, annak bizony nyoma van.
ma 11:03
 10/18 A kérdező kommentje:

Sziasztok! Köszi a sok választ! :)

Nem sütöttem még benne, csak szimplán a dobozára van ráírva, hogy sült :D

Megpróbálom belinkelni, hátha engedi:

[link]

És igen, a tészta pihizik már a hűtőben :D párszor megszagolgattam, hátha érzek rajta erősebb markánsabb zsíros illatot, de nem, úgyhogy marad ez a tészta, lesz ami lesz :D

ma 11:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!