Sült étkezési zsír bejglibe?
Sziasztok!
Lehet nagyon amatőr kérdés, de baj, ha a bejgli tésztájába sült étkezési zsír került?
Korábban a fehér színű, “kocka alakú” zsírt használtam édes süteményekbe (az nem volt itthon, én meg automatikusan használtam azt a zsírt, ami a hűtőben volt), és most elbizonytalanodtam, nem lesz-e a sült zsírtól mellékíze.
(Arányokat tekintve amúgy 600g liszthez ment 60 g zsír, a többi zsiradék az vaj).
Köszi előre is! :)
Tehát olyan zsírt használtál, amiben már sütöttél pl. húst, leszűrted és abból ment a bejglibe?
Ha igen, akkor lesz mellékíze.
Ő nem arra gondol, hogy sütött husikát és annak a zsírját használná fel, hanem boltban lehet kis vödrökben kapni sült zsírt. Én csak olyant használok, és semmi furcsát, szokatlant nem éreztem semmin.
A másik fajta aminek az „alcíme” sertés olvasztási anyag számomra a semmire sem jó dolog.
Sziasztok! Köszi a sok választ! :)
Nem sütöttem még benne, csak szimplán a dobozára van ráírva, hogy sült :D
Megpróbálom belinkelni, hátha engedi:
És igen, a tészta pihizik már a hűtőben :D párszor megszagolgattam, hátha érzek rajta erősebb markánsabb zsíros illatot, de nem, úgyhogy marad ez a tészta, lesz ami lesz :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!